04-04-2011 11:06 | Bijgewerkt: 04-04-2011 15:23

Anselma Zwaagstra: protest tegen topinkomen Scheepbouwer

CNV niet bij afscheid KPN-topman

CNV Publieke Zaak zal vandaag (maandag 4 april 2011) niet aanwezig zijn bij de afscheidsreceptie van KPN-topman Scheepbouwer.

Bestuurder Anselma Zwaagstra van CNV Publieke Zaak: "Ik heb principiële bezwaren om op zijn afscheidsreceptie te verschijnen. Hij is echt de weg kwijt door als leider van een grote organisatie gemiddeld 131 keer zoveel te verdienen als zijn medewerkers. Dan begrijp je niet veel van maatschappelijk verantwoord ondernemen en het nieuwe leiderschap. Uiteraard wens ik de heer Scheepbouwer verder alle goeds toe."

Bericht in De Volkskrant

Naar sectorpagina

Afzender: H. Mintjes
Datum: 5-5-2011 21:33
Heel goed om niet naar de afscheidsreceptie te gaan. Deze man is echt de weg kwijt. Ik heb hem nog meegemaakt als adjunctdirecteur van de oude PTT ( staatsbedrijf ), toen meneer Scheepsbouwer nog een ( goed maar normaal ) ambtenarensalaris verdiende. Zijn reactie op de salariskorting van de hoge bazen bij het Havenbedrijf Rotterdam ( opgestapt als commissaris vanwege een korting op het loon van deze topfunctionarissen ) geeft al aan hoe hij het spoor bijster is.
Afzender: Dirk Knook
Datum: 4-4-2011 11:44
Goed signaal naar een van de vele a-sociale bestuurders. Ben reeds met pension maar erger mij zeer aan de mentaliteit van dit soort mensen. Zij denken dat ze onmisbaar zijn, in deze maatschappij. Ook als zij het bedrijf verlaten draait het gewoon door!