https://www.mijnvakbond.nl/CNV-petitie-Behoud-Sociale-Werkvoorziening


CNV-petitie 'Behoud Sociale Werkvoorziening'
  • CNV-petitie 'Behoud Sociale Werkvoorziening' 

CNV-petitie 'Behoud Sociale Werkvoorziening'

Laatst bekeken

23-02-2012 12:00 | Bijgewerkt: 23-02-2012 13:19

CNV-petitie 'Behoud Sociale Werkvoorziening'

CNV Publieke Zaak solidair met werknemers SW

CNV-petitie 'Behoud Sociale Werkvoorziening'

CNV Publieke Zaak is een petitie gestart voor behoud van de Sociale Werkvoorziening. Het kabinet wil met de Wet Werken naar Vermogen enorm bezuinigen op de SW. Op termijn verdwijnen er maar liefst 70.000 banen (van de 100.000). Verder wordt toegang tot de SW geblokkeerd. CNV Publieke Zaak organiseert 22 maart a.s. een grote actie op het Haagse Mailieveld om te protesteren tegen deze maatregelen van het kabinet. CNV Publieke Zaak roept iedereen op de petitie voor behoud van de Sociale Werkvoorziening te tekenen en zic h solidair te verklaren met de werknemers.

Naar sectorpagina

 

 

Interessant artikel? Abonneer je je dan nu op onze gratis e-mailnieuwsbrieven.

 

Afzender: Johannes de Vreeze
Datum: 1-5-2012 18:29
: Het kabinet had het idee opgevat om maar weer eens flink te kappen in de sociale werkplaatsen. Door middel van de wet werken naar vermogen. Zolang er aan de andere kant van die grote denkbeeldige muur die er tussen de sw bedrijfen staat dan kan elk kabinnet bezuiningen wat ze wil. Want er gaat toch bijna niks veranderen Maar als er voor de andere kant geen enkle verplichting is om SWers aan een baan te helpen dan kan je hakken tot je een ons weegt maar er word niks mee bereikt. Maar wanner je het met een lokkertje doet door middel van goede begeleiding en goede en duidelijke subsidie afspraken dan heb je er wat aan. En wat is die begelijding waar iedereen het over heeft. Is dit een meneer of mevrouw die een keer in de week langs komt of is dit iemand waar je mee opwerkt . Er is geen mens die dit weet . In mijn ogen is dit iemand waar je mee opwerkt tot je het vak redelijk onder de knie hebt. Nogmaals wil je de sw op een fatsoenlijke manier willen inkrimpen dan moet je dit doen om een fatsoenlijke manier. En er moet van de andere kant ook iets tegen over staan. Wanneer je er geen verplichting van maakt voor de vrije bedrijfen om ons een fatsoenlijke baan aan te beiden . ER stonden laast in alle kranten die ik lees dat er uit onderzoek is uitgekomen dat er geen bedrijf op ons zit te wachten. Het bewijst maar dat er weinig mensen op ons zitten te wachte, Ik hoop dat u dit onze huidige premier Rutte in het verstand kunt krijgen. Anders is onze premier doof stom en blind voor de mensen die hem eits willen duidelijk maken. Bij ons op de kwekerij is een man die kan niet spreken noch lezen en schrijven . Daar kom je verder mee dan met onze minister president. Mvg Johannes de Vreeze Reactie op j.r.de.vreeze@planet.nl
Afzender: Gijs
Datum: 17-4-2012 16:39
De sw en passend onderwijs moeten blijven !!!!!!
Afzender: Dorinde Bierma
Datum: 17-4-2012 8:33
De bezuinigingen op SW en op Speciaal Onderwijs zijn van den gekke! De bezuinigingen op uitkeringen zijn ook van den zotte! Het mag niet waar zijn dat alles wat onze ouders en voorouders hebben opgebouwd, ineens wordt afgebroken. Zelf heb ik een opleiding genoten via het Speciaal Onderwijs en werk alweer een tijd bij een SW. MIjn salaris wordt deels aangevuld met uitkering Wajong door het UWV. Ben via de SW bezig met het vinden van een passende baan. Dat dit eventueel een mooie droom is...Ik wil niet achter de geraniums gaan zitten!
Afzender: Helen
Datum: 8-4-2012 22:28
Sociale werkvoorziening moet blijven en passend onderwijs ook!!
Afzender:
Datum: 7-4-2012 21:00
r sanders c.scharroo@hetnet.nl 25756
Afzender: Frank
Datum: 6-4-2012 14:03
De sociale werkvoorziening moet in stand blijven.
Afzender: Willie de Vries
Datum: 5-4-2012 18:26
Als Cristen zijn wij verplicht ons in te zetten voor de minder bedeelden
Afzender: carla
Datum: 5-4-2012 12:46
Houd de sociale werkvoorziening. Het lukt nu al moeizaam om mensen met een beperking aan het werk te krijgen. En werk is belangrijk voor het welzijn van mensen. Gezondheidskosten, uitgaven voor uitkeringen e.d. worden alleen maar hoger als mensen geen werk hebben.
Afzender: Ineke Grootemaat
Datum: 5-4-2012 10:57
In plaats van de Sociale Werkvoorziening, moeten we dit afbraakkabinet zo snel mogelijk laten verdwijnen. Het is zeer bedenkelijk dat ze in de Sociale Werkvoorziening willen snijden. Zo worden de kansen die er nog zijn alsnog ontnomen. Schande!
Afzender: K. Stals
Datum: 5-4-2012 8:13
Door mijn werk ben ik ook zeer betrokken bij de SW en steun derhalve de petitie van de CNV ter behoud ervan !
Afzender: Jan Visscher
Datum: 4-4-2012 9:36
Het volume van 30.000 mensen die uiteindelijk binnen de SW bedrijven overblijven, zal te weinig blijken en leiden tot sluiting van alle SW bedrijven.
Afzender: C.Plekker
Datum: 3-4-2012 21:11
Ik vind het een onjuiste keuze om deze kwetsbare groep met deze grote afbraak te treffen.
Afzender: Jan Maes
Datum: 1-4-2012 20:34
De voorgenomen maatregelen zijn,, op zijn zachtst uitgedrukt, onwenselijk,. om niet te zeggen a-sociaal en onbegrijpelijk.. Als de maatregelen onverhoopt doorgaan zal dit vele duizenden WSW-werknemers veel verdriet en ellende bezorgen. Dat komt bij deze mensen met een beperking dubbel hard aan.
Afzender: H. Hendriks
Datum: 1-4-2012 19:22
Sociale werkvoorziening is echt nodig en moet dus zeker blijven!
Afzender: H.Fokkens
Datum: 1-4-2012 9:59
sociale werkvoorziening moet blijven, ik werk met clienten die hier veel werkplezier uit halen. Neem ze dat niet af!
Afzender: Marcelle van der Ven-Hendrickx
Datum: 30-3-2012 21:06
Deze regering is zo associaal bezig. Ik schaam me Nederlander te zijn vaak als ik ze weer bezig hoor. Waar blijft onze saamhorigheid en zorg voor elkaar!!! Waarom gaan ze niet alle bonussen 90% belasten in plaats van weerloze mensen treiteren.
Afzender: bianca lammers
Datum: 28-3-2012 13:52
als rutte nou eens een gehadicapt kind heeft en een heel jaar met het zelfde loontje gaat werken als wij zal hij dan anders piepen want hij lacht wel lekker want wat hij perjaar verdien kan hij volgens mij zeker 10.000 mensen aan het werk houden
Afzender: Saskia Arbouw
Datum: 27-3-2012 17:37
Volgens Rutte is er geen armoede in Nederland. Waar haalt hij het lef vandaan om dit de wereld in te slingeren. Kijk eens om je heen man.
Afzender: Saskia Arbouw
Datum: 27-3-2012 17:34
Volgens de politiek moeten de mensen bij de gewone bedrijven aan de slag, helaas vergeten ze dat er veel bedrijven stoppen i.v.m. de recessie en de bedrijven die blijven bestaan hebben helaas geen tijd en dus geen geld om deze mensen uit de sociale werkvoorziening te begeleiden, hoe graag ze het ook zouden willen. Want het is een feit dat het uiterst betouwbare werknemers zijn met een hoog arbeidsethos, bedrijven ze graag in dienst willen nemen maar de middelen ontbreken. Wanneer komt de politiek nu eens kijken binnen de werkelijke wereld inplaats van dit soort misverstanden de wereld in te helpen.
Afzender: A R MEKES
Datum: 26-3-2012 6:45
WEG MET DIE WET WSWERS DIE SCHULDEN HEBBEN DOOR ONDER HET MIUNIMUM LOON TE WERKEN HEBBEN DAN HELEMAAL NIETS MEER
Afzender: Karin Hendriksen
Datum: 25-3-2012 8:48
Sociale werkplaatsen zijn een belangrijk onderdeel van de maatschappij, hier kan je niet zomaar op bezuinigen.
Afzender: Jenny
Datum: 22-3-2012 23:31
Prima initiatief ! De Sociale Werkvoorziening moet blijven ! Er mag ook niet op bezuinigd worden. Iedereen heeft recht op deelname aan de maatschappij. Deze mensen hebben het vaak al zo moeilijk.
Afzender: B.v Rhenen
Datum: 22-3-2012 13:41
Sociale Werkvoorziening moet blijven!!! dit mag niet verdwijnen!
Afzender: Gré van Ekelenburg
Datum: 22-3-2012 9:53
sociale werkplaatsen mag niet op worden bezuinigd zij zijn hard nodig
Afzender: Dick Roessink
Datum: 21-3-2012 21:17
De kosten zullen niet dalen door de sociale werkplaatsen weg te doen, mensen die niet kunnen werken in een "normaal" bedrijf zullen in de bijstand komen.
Afzender: Maureen van der Linden
Datum: 21-3-2012 20:11
Geef iedereen een kans om deel te maken van de maatschappij!
Afzender: Jan kiewiet
Datum: 21-3-2012 8:40
Hier mag niet op bezuinigd worden
Afzender: sylvia bosch
Datum: 20-3-2012 20:28
die mag niet gebeuren en zeker ik weet het hoe het is er is nu amper werk zelfs daar voor de mensen en ze gooien de een na de andere er uit en willen dat mensen zo maar alleen vrijwilligers werk gaan doen zonder inkomsten dit mag en moet niet gaan gebeuren want de mensen die komen nog verder onder de armoede grens en daar mag den haag niet aan komen want er is ook geen vervanging voor deze mensen en daar ben ik er ook een van het is moeilijk om maar van nog geen 400 euro permaand te moeten leven je krijgt er ook nog niet eens geld bij van uvw omdat je geacht wordt om te kunnen werken bij een normaal bedrijf nu vraag ik denhaag hoe meot je het doen omdat je een beschermde werkplek nodig heb en niet er buiten mag en kan werken dat jullie alles zo maar afkunnen pakken weet je ga er zelf maar eens werken dan zal jullie zien wat de mensen een voldoening geeft om in de maatschap te horen en met wat ze nog kunnen te werken
Afzender: Jan en Gerda Huitema
Datum: 20-3-2012 19:46
Dit mag niet gebeuren!!!!!!!!!!
Afzender: R. Wijbenga
Datum: 20-3-2012 13:29
Zijn we vergeten waarom we in het verleden de WSW hebben ingesteld? We spreken schande van de mensen in de bijstand of ww die niet willen werken. Deze mensen willen heel graag werken en werk is heel belangrijk voor ze. Dat mogen we hen niet afnemen.
Afzender: o.douma
Datum: 18-3-2012 22:09
Aan alle reacties t.a.v. bezuiniging op de sociale werkvoorziening heb ik alleen mijn steun toe te voegen!
Afzender: Bep Borsboom
Datum: 18-3-2012 14:52
Sociale werkplaatsen hebben een grote maatschappelijke functie en geven de mensen die er werken eigenwaarde en een goede werkplek. Dit moet behouden blijven.
Afzender: gienus
Datum: 17-3-2012 19:05
laat de SW bestaan. zij doen elke dag hun best, en werken naar vermogen. laat de rijken nu maar eens bloeden, en BETALEN naar VERMOGEN. dat stelletje ZAKKENVULLERS.de SW,ers moeten bij de bakker de zelfde prijs voor een brood betalen.
Afzender: Rina van der Laak
Datum: 15-3-2012 18:16
Ik teken deze petitie met de hoop dat straks niet alle mensen met een beperking gedwongen achter de geraniums zitten.
Afzender: André Bal
Datum: 15-3-2012 18:01
Ik teken deze petitie van harte. Door de vele mede ondertekenaars is al genoeg gezegd en geschreven waarom. Daarom ben ik er ook op 22 maart. André Bal
Afzender: Alie de Vreugd-Parlevliet
Datum: 15-3-2012 12:22
Deze bezuinigingen zijn niet menswaardig. Deze doelgroep moet gestimuleerd worden voor de maatschappij en niet wat er nu gaat gebeuren terug naar de middeleeuwen! Waar mensen met een beperking verstopt worden in schuren en achterkamertjes. Waar is de omgekeerde intregatie waar de overheid naar toe wil?
Afzender: Bart
Datum: 15-3-2012 9:57
Dit mag absoluut niet gebeuren. Kom op we gaan ons sterk maken 22 Maart.
Afzender: Tineke
Datum: 14-3-2012 21:21
steun SW!
Afzender: A Schuitert
Datum: 14-3-2012 20:49
Ik begrijp niet meer waar deze regering mee bezig is. Ze maken alles kapot. Als ze steeds meer bezuinigen, kunnen wij niets meer uitgeven. Hoe zien ze dat voor de toekomst? Volgens mij ene Ruud al begonnen met bezuinigen en dat zou voor een paar jaar zijn, 20 jaar verder en we bezuinigen nog steeds. De rijken worden rijker en wij mogen verrekken.
Afzender: Ans van der Beek
Datum: 14-3-2012 16:25
Deze bezuinigingen gaan op de lange termijn geld kosten!
Afzender: joke wolthaus
Datum: 13-3-2012 14:23
schandalige bezuinigingen van Rutte,hij moest zelf eens rondkomen van een uitkering
Afzender: D.B. de Graaff
Datum: 13-3-2012 13:31
Ik werk in de zorg met ernstige meervoudig beperkte mensen. Ze hadden al weinig. Nu vanaf afgelopen april 2011 moeten ze wegens bezuiniging nog meer inleveren. Den Haag neem de moed om hard beslissingen te maken rond bezuiniging waar het geld bestaat. Jullie maken een bende van het leven voor kwetsbare en arme mensen.
Afzender: michael
Datum: 12-3-2012 22:36
laat die mensen toch met rust ze hebben het al moeilijk genoeg pak niet dat laaste beetje af
Afzender: bassie29
Datum: 12-3-2012 21:04
waar is die regering mee bezig, hebben zij niets anders te doen als aan die Sociale Werkvoorziening te moeten denken , die mensen in de regering moeten eerst zelf maar bezuinigen, zijn wij echt zo diep gezonken vinger weg van SW
Afzender: Leonard
Datum: 12-3-2012 12:44
Niet afbreken wat met ZORG is opgebouwd.
Afzender: christa
Datum: 10-3-2012 19:48
laat ze hun werk behouden
Afzender: Arnold kuijten
Datum: 10-3-2012 19:32
Geen kortingen op die sociale aktiviteiten die in eigen huis de enige werkgelegenheid vormen voor mensen met een beperking. Hier wordt een belangrijke daad verricht in onze samenleving. Deze mensen zijn goed in staat om een prachtig resultaat neer te zetten. Zouden de graaiers onder ons, eens een voorbeeld aan moeten nemen.
Afzender: Johan te Grotenhuis
Datum: 9-3-2012 9:59
Veel succes, blijf in jullie kracht staan
Afzender: D.R.M. Sempels
Datum: 7-3-2012 14:19
Laten de politici zich eens realiseren hoe het voelt om als ondermaatse mensen te worden bestempeld. laten ze zich eens realiseren dat deze mensen met beperkingen keihard werken naar vermogen. Niet altijd de kans krijgen om zich verder te ontwikkelen en daarnaast ook het liefst van een hongerloontje moeten bestaan. De SW moet blijven met een menswaardige CAO.
Afzender: ineke
Datum: 7-3-2012 9:29
Het moet toch niet gekker worden! Op het speciaal onderwijs bezuinigen, in de GGZ extra betalen, en ook op de Sociale Werkvoorziening bezuinigen... waar gaat dit heen?!?! Waarom worden juist de meest kwetsbare mensen gepakt!! Waarom?!?! Ik hoop echt dat we door akties en handtekeningenakties dit soort dingen kunnen tegenhouden!
Afzender: anoniem
Datum: 6-3-2012 21:03
Deze mensen kunnen niet iets anders gaan doen, zoals wij van baan verwisselen. Buiten de werkvoorziening is er niks anders dan rondhangen.
Afzender: anoniem
Datum: 6-3-2012 20:02
Ik ben tegen bezuinigingen die de SW, de sociaal zwakkere mensen in onze samenleving treffen.
Afzender: Ger Schep
Datum: 6-3-2012 15:57
De doelstelling van de sw en de mogelijkheid hier aan deel te nemen dient gewaarborgt te blijven in Nederland
Afzender: I. Rood
Datum: 5-3-2012 20:49
Iedereen verdient een volwaardige plaats in onze samenleving! Laat mensen met een handicap of beperking niet buiten de boot vallen! Niet iedereen kan voldoen aan de steeds hogere eisen die er aan werknemers in het gewone bedrijfsleven gesteld worden, zoals steeds meer doen in steeds minder tijd en een grote portie flexibiliteit. Toch zijn deze mensen ook waardevolle werknemers en geeft werk mede invulling aan een zinvol bestaan. Ik teken de petitie.
Afzender: Leo
Datum: 5-3-2012 19:14
Onze samenleving moet deze zeer zinvolle faciliteit juist koesteren!! Een regering die hierop bezuinigd is onwijs en blind.
Afzender: albert teunissen
Datum: 5-3-2012 19:07
Ik stem voor het behoud van de sociale werkvoorziening.
Afzender: Marja van Ewijk
Datum: 5-3-2012 16:49
SW moet blijven!!
Afzender: H. Boutsma
Datum: 5-3-2012 14:28
Een zeer slechte zaak! Dit treft weer eens de zwaksten in de samenleving. Een makkelijke groep die niet voor zichzelf kan opkomen. Waar is het sociale gezicht van deze regering?
Afzender: Inge van der Velde
Datum: 5-3-2012 13:19
Ik ben voor behoud van SW. Maar het concept moet misschien wel anders. Verplicht overheden (gemeenten, waterschap, provincie) om werk uit te besteden aan de SW. Werken naar vermogen is mooi als het werkt. Maar mensen met een beperking komen moeilijk aan werk. Zelfs bij de overheden.
Afzender: Petra Brons
Datum: 5-3-2012 13:13
de Sociale Werkvoorziening moet natuurlijk blijven !
Afzender: coen van Dam
Datum: 5-3-2012 13:05
De Sociale Werkvoorziening dient behouden te blijven. We moeten met zijn allen zorg dragen voor elkaar. Mensen buiten sluiten heeft nog nooit iets goeds opgeleverd. Afschaffing van de Sociale Werkvoorziening vind ik geen goed plan, dit gaat op de lange termijn onze maatschappij alleen maar meer gaat kosten.
Afzender: Fred
Datum: 5-3-2012 12:12
Afbraak van de Sociale Werkvoorziening is een slechte zaak. Ik ben solidair met de petitie!
Afzender: jeane
Datum: 5-3-2012 11:00
Ik ben voor behoud van SW. als deze daadwerkelijk een toegevoegde waarde hebben in onze nieuwe economische levensvisie van Nederland . Welvaart gaat boven alles.
Afzender: J. Hagenbeek
Datum: 5-3-2012 9:54
Als ouder van een Wajonger heb ik inmiddels meer dan 5 jaar ervaring met deze regeling. Ik kan inmiddels een dik boek schrijven van allerlei wantoestanden in deze branch. Nu nog een extra rondje bezuinigen op de zwaksten van onze samenleving. Schandalig, een kabinet zonder enig geweten, maar wel doorgaan met de subsidieregeling Griekenland en de peperdure Amerikaanse straaljager. Politiek en geloofwaardigheid zijn niet meer in overeenstemming.
Afzender: Marjolein Konincks
Datum: 4-3-2012 19:34
Belachelijk plan van het kabinet
Afzender: Heleen
Datum: 4-3-2012 14:17
Datum 04-03-2012. Ik vind het zo ongelofelijk dom van het kabinet. Schandalig! Mensen met een beperking hebben er niet om gevraagd. Ze kunnen niet zomaar een andere werkplek vinden. Een SW is meestal een veilige omgeving met veel structuur. Als men dit afschaft geef je deze mensen een soort van doodvonnis. En wie gaat deze mensen dan begeleiden en aan werk helpen. Ik steun uiteraard deze petitie.
Afzender: Hannah
Datum: 4-3-2012 13:56
We mogen blij zijn dat we het zelf niet nodig hebben. Maar anderen, mensen die die keuze niet kunnen maken....laat ze a.u.b. in hun maatschappij mee blijven draaien. Nog een beetje vorm van eigenwaarde mogen zij toch wel houden?? Dus: de Soc. Werkp. BEHOUDEN!!!!
Afzender: AS
Datum: 4-3-2012 13:39
Afblijven, is het enige motto in deze. Deze mensen hebben er niet om gevraagd om in de WSW terech te komen. Als er een keuze was waren deze mensen ook gezond en beschikbaar voor de regulaire arbeidsmarkt. AFBLIJVEN DUS.
Afzender: Ria v.d. Vreede
Datum: 4-3-2012 13:28
Ik ben zeker voor behoud van de werkvoorziening.
Afzender: Lucie
Datum: 4-3-2012 11:52
Ik ben voor behoud van de sociale werkvoorziening. Iedereen verdient een plek in onze maatschappij.
Afzender: h. ten Kate.
Datum: 3-3-2012 22:16
laat de SW bestaan. zij doen elke dag hun best, en werken naar vermogen. laat de rijken nu maar eens bloeden, en BETALEN naar VERMOGEN. dat stelletje ZAKKENVULLERS.de SW,ers moeten bij de bakker de zelfde prijs voor een brood betalen.
Afzender: h. ten Kate.
Datum: 3-3-2012 22:16
laat de SW bestaan. zij doen elke dag hun best, en werken naar vermogen. laat de rijken nu maar eens bloeden, en BETALEN naar VERMOGEN. dat stelletje ZAKKENVULLERS.de SW,ers moeten bij de bakker de zelfde prijs voor een brood betalen.
Afzender: Sroetie
Datum: 3-3-2012 21:54
Ik ben voor behoud van de sociale werkvoorziening, je moet deze mensen ook een toekomst geven. Iedereen verdient een plek in de maatschappij.
Afzender: J. Dijkstra
Datum: 3-3-2012 21:46
Er schijnt veel misverstand te zijn over de SW, de mensen presteren daar naar vermogen, en er wordt veel gedaan om die mensen die daarvoor de mogelijkheden hebben extern te plaatsen. Dit vraagt veel aandacht van de werkgever en helaas blijkt dat veelal niet voldoende. De kansen van onze mensen in het vrije bedrijfsleven zijn marginaal, ze hebben een grote kans op terugval. Het is absoluut onverenigbaar de mensen binnen de SW uit te laten vallen en de kans te laten lopen achter de geraniums te laten verdwijnen. Als de SW moet krimpen tot ongeveer 30% van het huidige bestand kan het niet anders dan dat er een grote groep terugvalt op een sociaal isolement. Bezuinigen is goed, maar wel met beleid en een goed doordacht plan voor een ieder die geen alternatief heeft is daarbij een noodzaak!!!
Afzender: Jaap
Datum: 3-3-2012 20:27
Ik ben voor behoud van de sociale werkvoorziening, je moet deze mensen ook een toekomst geven. Zij verdienen uiteindelijk ook een plek op deze aardbol.
Afzender: Selma
Datum: 3-3-2012 19:35
Ik ben ook voor behoud van de Sociale Werkvoorziening!
Afzender: kor
Datum: 3-3-2012 18:25
bezuinige op wsw nee. pak de rijken maar eens aan. de wsw hebben aallang genoeg ingeleverdt. anders komen ze echt achter de granums. in dat moet niet.
Afzender: GBM Fonville
Datum: 3-3-2012 18:08
We maken van deze mensen geen zwervers! Gun ze de eigenwaarde van werk!
Afzender: Sjaak Roos
Datum: 3-3-2012 17:42
Laten we als samenleving zorg dragen voor mensen die het toch al niet makkelijk hebben. Inclusie, dus ook werkvoorziening en zo nodig sociale werkvoorziening moet blijven
Afzender: Antsje
Datum: 3-3-2012 17:39
Van de SW afblijven, deze groep mensen hebben ook recht op werk
Afzender: Ineke
Datum: 3-3-2012 15:30
Stoppen met het bezuinigen op het werk voor en van kwestbare mensen in de samenleving, werk is voor iedereen belangrijk.
Afzender: Frans Schippers
Datum: 3-3-2012 15:00
Ik ben voor behoud van de Sociale Werkvoorziening. Deze groep is al in meerdere opzichten getroffen door de bezuinigingen. Opkomen voor de zwakke in de samenleving is in deze tijd een goede zaak!
Afzender: Marlies
Datum: 3-3-2012 14:38
Als ambulant begeleidster van mensen met een V. B., zie ik in mijn werk de gevolgen van de bezuinigingen. Heel veel onzekerheid gedurende veel te lange tijd voor cliënten m.b.t. het behouden van hun werk. Gevolg: veel ziekteverzuim. We hebben het over een kwetsbare doelgroep!
Afzender: Jose van Gils
Datum: 3-3-2012 10:15
Goede zaak dat we solidair willen zijn voor deze doelgroepen Hebben naar mijn gevoel genoeg bezuinigd.
Afzender: Meijeringh
Datum: 2-3-2012 21:41
Ik ben voor behoud van de SW zonder bezuiniging!!!
Afzender: M. Park
Datum: 2-3-2012 20:27
Zeker voor 55 plussers zoals ik die nu al ruim 20 jaar aangewezen is op een aangepaste werkplek binnen een sw bedrijf is het een ramp als men andere werkzaamheden moet gaan verrichten omdat het de werkgever dat verlangt.
Afzender: Diana
Datum: 2-3-2012 19:56
Stop het bezuinigen op de SW afzender D.Etnel
Afzender: PB
Datum: 2-3-2012 19:39
Ik teken voor deze petitie. Er wordt iets te veel bezuinigd
Afzender: E. Kamps
Datum: 2-3-2012 19:31
Een bezuiniging met werkelijk desastreuze gevolgen. Afschaffing van de wajong, SW en WIJ is vragen om verslaving, criminaliteit, meer hangjongeren, verveling, uitzichtloosheid, psychische problemen enz enz. En daarna zeker weer extra geld uittrekken om deze problemen aan te pakken.. Ze lijken wel gek !
Afzender: JD
Datum: 2-3-2012 19:23
Ik teken de petitie!
Afzender: AW Kruyt
Datum: 2-3-2012 18:35
Wat een afbraak beleid. Ik ben solidair met de werknemers. Stop de bezuinigingen op de SW. Kom allen naar het malieveld 22 maart.
Afzender: A.J. van Leijen
Datum: 2-3-2012 17:12
Ik ben solidair met de werknemers in de Sociale Werkvoorziening en protesteer mee met CNV Publieke Zaak tot behoud van de SW en ben tegen de bezuinigingen en tegen het laten verdwijnen van 70000 banen
Afzender: J. Houpt
Datum: 2-3-2012 16:59
Afbraak van de Sociale Werkvoorziening is een slechte zaak. Ik ben solidair met de petitie!
Afzender: MvD
Datum: 2-3-2012 16:58
bezuinigen okee!!!!!!!!! op de SW? NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
Afzender: Aukje Postma
Datum: 2-3-2012 14:41
Een vast werkverband en collega's zijn voor veel mensen een hele steun, zeker voor de zwakkeren in onze samenlevening!
Afzender: Joke Luiten
Datum: 2-3-2012 12:39
ik vind het erg belangrijk dat er werk blijft voor de mensen met een beperking. Thuis zitten is het slechtste voor deze mens, structuur en ritme gaan ontbreken. in het vrije bedrijf komen ze nu in deze crisis niet aan de slag
Afzender: c jansen
Datum: 2-3-2012 12:39
Ik vind dat er teveel geld verdwijnt in de zakken van de bestuurders . Het blijkt maar weer dat de laagste groep het weer zwaar te verduren krijgt . Er zijn zoveel mensen die met een handicapt wel heel graag hun steentje willen bijdragen aan de maatschapij.
Afzender: M.V.
Datum: 2-3-2012 12:30
Handen af van de sociale werkvoorziening;
Afzender: ineke
Datum: 2-3-2012 12:10
met dit plan zullen veel mensen tussen wal en schip vallen, net als met alle andere plannen die er komen om te bezuinigen voor mensen met een licht verstandelijke beperking. ik steun deze petitie
Afzender: Koen Rook
Datum: 2-3-2012 10:59
Behoud de sociale werkvoorziening. Het is een illusie dat deze werknemers in de vrije sector terrecht kunnen. Een minium loon of uitkering. wat een discrimenatie Met alle bezuinigingen die op ons allemaal af komen De zwaksten die niets meer missen kunnen gaan hier aan ten onder vr,gr Koen Rook
Afzender: Hans van Beusekom
Datum: 2-3-2012 10:22
Handen af van de sociale werkvoorziening is niets meer dan b ehoud beschaving
Afzender: een hele bezorgde ouder
Datum: 2-3-2012 10:03
Hoe ziet de Toekomst voor onze dochter van 14 jaar er straks uit met grote motorische en sociale emotionele problemen.(Ziekte van Lafora) Overal wordt op gekort!!!!!???? Wilt U mischien met haar of ons ruilen????? Wij worden hier heel erg verdrietig van.
Afzender: G Snieder
Datum: 2-3-2012 9:14
Er is al zoveel gezegt,wat moet ik er aan toevoegen. Zelf ben ik 61 jaar werk bij de wsw, ik krijg tranen in mijn ogen als ik aan de mensen denk die na mij komen. Zouden onze welgestelde heren die aan een land leiding geven ook zo behandeld willen worden??? Waarom zou ik nu nog stemmen en op welke partij. We zeggen weleens samen zijn wij sterk maar de regering laat ons in de steek. Het is de gemakkelijkste groep om een onmenselijke situatie te scheppen en hen links te laten liggen. Ook zal dit in de toekomst veel geld kosten. Zie begeleiding huisvesting ongelukkig gevoel, ga zo maar door. Ik zou de ministers wel eens achter de garaniums willen zien, naar buiten kijken hoe ze aan de kant worden gezet..... Wat is daarop uw antwoord.
Afzender: M. Raap
Datum: 2-3-2012 9:07
Dit moeten we niet willen. We moeten solidair zijn met deze mensen. Moeten ze dan achter de geraniums. De graaiers maar steunen en bezuinigen op de sociale voorzieningen. Wat een regering hebben we momenteel.
Afzender: Piet de Feijter
Datum: 2-3-2012 8:32
Typisch voor dit a-sociale kabinet dat alleen kan overleven met de steun van een xenofobe en een christelijk fundamentalitische partij.
Afzender: Piet de Feijter
Datum: 2-3-2012 8:32
Typisch voor dit a-sociale kabinet dat alleen kan overleven met de steun van een xenofobe en een christelijk fundamentalitische partij.
Afzender: Gerrit_b
Datum: 2-3-2012 8:23
Ik ben solidair met de petitie
Afzender: Onno wolters
Datum: 2-3-2012 8:12
De sociale werkvoorziening moet voor deze mensen blijven. Als straks de werkloosheid stijgt en de werkgevers weer vanuit een riante personeelsaanbod vijver kunnen vissen, dan vrees ik het ersgste voor deze groep. Echter als we allemaal moeten inleveren kunnen we niet verwachten dat zij financieel buiten schot blijven. Wellicht kunnen ze hun bijdrage dan ook in maatschappelijke ondersteuning leveren. voor wat hoort wat.
Afzender: Roeland Koning
Datum: 2-3-2012 4:27
Wellicht zijn bezuinigingen noodzakelijk of onontkoombaar (ben geen econoom), snijden in de sociale werkvoorziening is echt van een heel andere orde dan bezuinigingen op defensie, kunst, snelwegen of noem het maar. Hiermee raak je echt mensen die vaak niet voor zichzelf op kunnen komen! Dit in tegenstelling tot bijna alle andere sectoren. Nederland glijdt onder deze regering af naar nivo 'BABANENREPUBLIEK' EN DAAR PAS IK VOOR!!
Afzender: J.G.J. Kienhuis
Datum: 2-3-2012 0:45
Onbegrijpelijk dat jullie deze doelgroep willen bezuinigen. Deze mensen moet je ongemoeid laten, ze hebben het al moeilijk genoeg.
Afzender: Jan Olofsen
Datum: 2-3-2012 0:00
a sociaal
Afzender: Jan Wildschut
Datum: 1-3-2012 22:42
Welke kortetermijn-denker heeft dit nu weer bedacht? En dat zit in onze regering?
Afzender: m van noord
Datum: 1-3-2012 22:36
Als ambulante woonbegeleider ervaar ik dat mensen die een beperking hebben en op een SW plaats werken zelfs daar niet meer terecht kunnen omdat er te hoge eisen gesteld worden,ze kunnen de werkdruk en de spanningen niet meer aan.Binnen een bedrijf redden ze het helemaal niet,de sociale werkplaats moet blijven omdat er mensen zijn met een beperking die altijd tussen wal en schip vallen te goed voor dagbesteding en te weinig capaciteiten voor binnen een bedrijf.Wordt er nu door de regering op de zwakken van de maatschappij bezuinigd?wat gaat dit niet kosten aan psychische hulp en begeleiding?Waarop ook al bezuinigd wordt en straks de ambulante begeleiding ook ?Zit deze doelgroep straks op jonge leeftijd achter de geraniums?Doodongelukkig....dit is verkeerd bezuinigen op een doelgroep die moeilijk voor zichzelf kan opkomen.Laat ze eens kritisch kijken naar alle declaraties en dienst-en snoepreisjes van de overheid en de bonussen en gouden handrukken die corrupte personen krijgen.
Afzender: Marlous
Datum: 1-3-2012 22:24
Een zinvolle dagbesteding voor iedereen daar ben ik het helemaal mee eens. Wat vreselijk een maatschappij waarin we niet meer voor elkaar zorgen.
Afzender: Els
Datum: 1-3-2012 22:22
De SW moet blijven! Als woonbegeleider van mensen met een verstandelijke beperking, weet ik hoeveel voldoening mensen uit hun werk halen. De sociale contacten, de waardering, zo belangrijk voor ze. Als deze mensen straks thuis komen te zitten, krijgt de zorg dan meer geld om ze op te vangen en te begeleiden? Het probleem wordt zo alleen maar groter!
Afzender: E. Kompagne
Datum: 1-3-2012 22:15
Ik ben voor behoud van de sociale werkvoorziening, omdat in deze crisis tijden er voor hen geen ander werk is. Een zinvolle dagbesteding, als het even, kan voor iedereen.
Afzender: Jelle
Datum: 1-3-2012 22:09
Zonder SW geen sociaal gezicht. De zwaarste lasten moeten door de sterken worden gedragen
Afzender: Ada
Datum: 1-3-2012 22:06
Ik vind dat de SW moet blijven
Afzender: Anja Entius
Datum: 1-3-2012 21:55
'k Vind de Sociale Werkvoorziening een groot goed voor 100.000 mensen en vind, dat deze behouden moet blijven
Afzender: christa
Datum: 1-3-2012 21:54
schandalig. tuurlijk zijn er mensen met een beperking die wel in staat zijn na training in een reguliere baan te werken, maar veel zijn daartoe niet in staat. Volwaardig werk in een eigen tempo op de SW zou ook een mogelijkheid zijn
Afzender: Rolf
Datum: 1-3-2012 21:51
Ik ben het met iedereen eens de overheid maakt de hele, S.W.kapot met die bezuinigen ! Wil je werken dan mag je, niet en als je niet wilt werken dan moet je ! En dan willen, ze dat je nog langer door moet werken tot je 67 ! Nu zitten, we in een crisis er gaan steeds meer bedrijven kapot ! Ook wil de overheid dat de mensen vanuit de S.W. bij vrije bedrijven aan het werk moeten hoe denken ze dit dan op, te lossen en dan de staats schuld terug te dringen naar 3% door deze bezuinigen worden wij ook gestraft en dat is niet eerlijk want daar hebben wij geen schuld aan ! Ik ben van, mening dat de overheid eerst maar eens bij zich zelf moet gaan kijken en dan pas bij ons in de S.W. Deze overheid mag blij zijn dat wij nog willen werken en dat we straks niet met z'n alle thuis hoeven te zitten ! En waarom ze dan wel, Griekenland helpen en naar ons wordt niet om gekeken ! In 2013 moeten we nog meer gaan inleveren en daar zijn wij dan ook niet echt blij mee ! Alles wordt alleen maar, duurder en daar is iedereen de dubbe van ! Deze overheid, denkt alleen aan zich zelf en niet aan de mede mens, steeds meer mensen komen thuis te zitten wil de overheid, dit dan graag zien soms ? Het is voor mij onaanvaardbaar, wat deze overheid aan het doen is ! Er zijn ministers bij die lekker uit eten en drinken gaan het maakt hun niet uit wat, dit kost ze leveren hun bon in en krijgen hun geld weer, terug en daar denken te gemakkelijk over ! Overheid bezint eer gij begint bemoei jullie nou niet met ons maar kijk, eerst naar jullie zelf het is o,zo gemakkelijk iemand de, schuld te geven en jullie doen het allemaal niet wij ! Ook, gaan alles omhoog wij krijgen steeds minder te besteden ! En wil deze overheid soms ook dat wij in de WW terecht, komen dat kost hun nog meer geld en dan loopt alleen de, staatsschulden hoger op en daar zou ik niet mee zitten ! Wij in de S.W. zijn nog steeds ver onder betaald door de, overheid en zouden we nog meer moeten inleveren dan, zitten we straks dan thuis want we hebben dan geen geld, meer ! En dat de EU dan boets op gaat leggen als boven, de 4% komen daar kunnen wij niets aan doen ! Voor een, tijdje terug was er voor de radio dat minister de Jager nog, geld heeft over gehouden dat zou zo'n 7 miljoen euro zijn, geweest waar is dit geld dan gebleven of moesten weer, nieuwe dienstauto's ervoor gekocht worden soms ? Laat de S.W. zo blijven zoals hij nu is en niet anders !
Afzender: jan
Datum: 1-3-2012 21:41
de sociale werkplaats moet behouden blijven
Afzender: Jan Janssen
Datum: 1-3-2012 21:28
Het is een schande dat er bezuinigt wordt op de S.W. bedrijven men kan beter op de uitjes van de ministers worden bezuinigt Nederland is een klein land en men geeft het geldt aan Griekenland in plaats aan eigen mensen met een S.W. indicatie al de op bouw van de welvaart die mijn voor ouders hebben opgebouwd wordt nu afgebroken door het asociaal belijdt dat nu gevoerd word door Rutten met zijn aanhang het wordt tijd dat er een eind komt aan dat asociaal gedoe.
Afzender: H. Schats
Datum: 1-3-2012 21:27
Ik wil het behoud van de SW-bedrijven hierbij van harte ondersteunen. De voorziening moet absoluut behouden blijven. Jarenlang is er bezuinigd, om de voorziening te behouden voor de juiste doelgroepen, voor mensen die in een beschutte omgeving met plezier en voldoening werkzaamheden. En tot nu toe is de markt slechts in beperkte mate in staat geweest om werkplekken te bieden. Tijdens de huidige recessie en de herstelperiode daarna zal die situatie nauwelijks veranderen.
Afzender: Mieke
Datum: 1-3-2012 21:26
Heb je mensen die naar de WVS gaan 's morgens wel eens zien opstaan? Gemotiveerd, ze hebben een doel, ze voelen zich deel van de maatschappij, ze gaan naar HUN werk! Blije gezichten in afwachting vaak van het vervoer dat hen brengt en haalt en mensen die gemotiveerd aan de dag beginnen! Heb je mensen die thuis komen van hun werk bij de WVS wel eens gezien? Voldaan, ze hebben hard gewerkt, ze hebben contact gehad met hun omgeving, ze voelden zich opgenomen in de maatschappij, hebben gesprekken gevoerd, etc. Laat ze toch AUB hun vaardigheden blijven ontwikkelen en zorg ervoor dat er geen stilstand komt in hun toch al beperkte leven!
Afzender: J.J. Kruk
Datum: 1-3-2012 21:12
Rutte grapt "Doe even normaal man"; Nu is het zo dat als je afwijkt van de norm 'normaal',het betekent dat door de 'normale mensen' beleid moet worden gemaakt zodat iedereen zo zelfstandig mogelijk zijn of haar leven, inclusief je nuttig kunnen voelen, moet kunnen invullen. Minder eenzaamheid, meer tevredenheid is betere gezondheid is MENSELIJK en SOCIAAL en bespaart kosten in de sector gezondheidszorg!!! (deze toevoeging aangezien alleen cijfers die in economisch opzicht gunstig zijn, als geldige redenen worden gezien...) De politiek heeft nog te leren: namelijk over hun eigen kabinetsperiode heen te kijken; wat zijn de gevolgen ( lees: kosten) van huidig beleid in de toekomst in de overige sectoren? Maar boven alles: ga uit van mensen; bedenk een sociale oplossing, waarbij de kwetsbare, minder draagkrachtige mensen moeten kunnen worden gespaard. Ook omdat herstel bij deze groep mensen zo veel tijd in beslag neemt en alle geld die eerder al aan deze groep werd besteed dus voor niets is uitgegeven... (behaalde resultaten van begeleiding/ opleiding worden teniet gedaan als er niet met constante factor in geïnvesteerd wordt) ,en met die geldstroom die weggetrokken wordt belanden ook een deel van deze mensen in de goot!!! Dit is de mening van een begeleider van onze meer kwetsbare kinderen.
Afzender: A. Klaver
Datum: 1-3-2012 21:03
De SW is een groot Nederlands goed. Het moet blijven.
Afzender: F van Ledden
Datum: 1-3-2012 20:39
Ikzelf ben werkzaam in de sw en wil nog jaren hier werken maar dit kabinet pleegt roofbouw in nederland. daarom mij handtekening....
Afzender: m j van der veen
Datum: 1-3-2012 20:37
handen af van de mensen die het toch al niet breed hebben
Afzender: Maan Vaas
Datum: 1-3-2012 20:17
Hoe kunnen wij mensen die al behoorlijk beschadig zijn op deze manier nogmaals de dupe worden. hoe kunne wij dit toestaan. daarom kabinet kijk nog eens goed naar deze wet (wwnv) en de daarbij gepaard gaande bezuinigingen.
Afzender: Ineke de Keizer
Datum: 1-3-2012 19:59
Ik ben voor behoud van de Sociale Werkvoorziening. Mensen met een beperking hebben ook recht op werk en deelname in deze maatschappij. En als deze grote groep mensen in de bijstand komen, dan kost het de maatschappij alleen meer geld! Mensen kunnen ook minder uitgeven door verlies van inkomen.... heel slecht voor onze economie.
Afzender: Eric
Datum: 1-3-2012 19:43
Waarom moeten die mensen in vrij bedrijf werken als ze het niet kunnen laten ze werklozen eerst aan een baan helpen en de WAO's die misbruik van maken daar kun je geld op besparen.
Afzender: Ad
Datum: 1-3-2012 19:28
Geef deze gemotiveerde mensen een kans om zich te bewijzen.
Afzender: Jaap
Datum: 1-3-2012 19:13
Dit afbraakkabinet is kampioen in verkeerd bezuinigen.
Afzender: J. postma
Datum: 1-3-2012 19:09
ik teken voor het blijven van deze voorziening.
Afzender: Riet
Datum: 1-3-2012 19:07
Ik verklaar me solidair en sta op voor deze mensen. Laten ze hun geldtekort maar ergens anders halen.
Afzender: Ae gille
Datum: 1-3-2012 19:04
Het is begonnen met het rapport de Vries. De vakbonden waren hier positief over. Ik heb herhaalde malen gereageerd op artikelen in binnenland bestuur en ik heb een artikel geschreven in sociaal bestek.
Afzender: Elly
Datum: 1-3-2012 18:55
er zit niemand voor de luxe op een s.w. !!!!!
Afzender: H Stielstra
Datum: 1-3-2012 18:46
Ik ben via de WSW gedetacheerd, maar nu in de crisis vlieg ik er als eerste uit. Wie zal ons pensioen betalen als er maar 30.000 WSW ers overblijen ?. Maar ja we hebben een VVD/CDA en PVV (ex vvd er) regering, die alles afbreekt, want iedereen moet zich maar redden.
Afzender: L. Pennings
Datum: 1-3-2012 18:40
Regering: zorgen voor de zwakkeren in de samenleving is een plicht! Dat is dus niet je hand ophouden bij de Sociale Dienst en thuis zitten te verpieteren maar samen werken met je collega's SW.
Afzender: J. Poot
Datum: 1-3-2012 18:28
behoud deze mooie en noodzakelijke voorzieningen
Afzender: Albert Drewes
Datum: 1-3-2012 18:18
WSW moet blijven!!
Afzender: J. M. Kloosterman
Datum: 1-3-2012 18:08
Eerst afbreken en dan later met moeite weer opbouwen, " berouw komt na de zonde" handen af van de SW.
Afzender: J. M. Kloosterman
Datum: 1-3-2012 18:07
Eerst afbreken en dan later met moeite weer opbouwen, " berouw komt na de zonde" handen af van de SW.
Afzender: Anne
Datum: 1-3-2012 18:06
Wat kan ik zeggen? Ik hoop dat alle mensen die zich laten horen en voor zijn, gehoord en gezien worden.
Afzender: W.E. Lindner
Datum: 1-3-2012 18:02
De regering moet met zorg omgaan met werknemers is de SW
Afzender: Jack
Datum: 1-3-2012 18:00
Laat deze mensen naar hun vermogen en kunnen in de sociale werkvoorziening hun prestaties leveren, Als zij zover zijn om in het reguliere werk te werken wordt daar vanuit de sociale werkvoorziening wel op geanticipeerd.
Afzender: astrid
Datum: 1-3-2012 17:54
laat deze speciale werkplekken blijven!!!!!
Afzender: h. ten kate
Datum: 1-3-2012 17:28
handen af van de sociale werkvoorziening. laat ze de top inkomens maar verlagen, en daar het tekort maar weghalen. de wsw.er heeft al grof op zijn of haar gezondheid ingeleverd.al 4 jaar geen loonsverhoging, en dan ook nog hun baan afnemen?deze regering moet zich diep schamen.misschien hebben ze zelfs geen geweten.
Afzender: L. van den Berg
Datum: 1-3-2012 17:23
Wij hebben vorig jaar onze tuin opnieuw laten aanleggen door Tomin Sociale Werkvoorziening. De trots van de medewerkers op hun prestaties was ontroerend en ze hebben heel goed werk geleverd. Het bestaan van deze voorziening versterkt het gevoel van eigenwaarde en ze kunnen iets doen voor het geld dat ze krijgen
Afzender: S Bussin
Datum: 1-3-2012 17:16
laat het blijven. Mensen met een handicap hebben ook recht om te werken naar vermogen. Ze horen niet achter de geraniums
Afzender: Johannes Voss
Datum: 1-3-2012 17:15
Meer dan 35 jaar werkte mijn vrouw voor SW Amsterdam Psychologe, Direktie, P&O,en toch vroeg tijdig met pensioen, eruit gepest wegens te sociaal gedrag". Werkleiding steunt ons WSWer niet.Zelfs niet als je laat zien wat de komende veranderingen voor impact op hun zal hebben.Pantar amsterdam bedankt.
Afzender: i.Ntagengerwa
Datum: 1-3-2012 17:14
ik ben voor behoud
Afzender: Mariëtte Doelman
Datum: 1-3-2012 16:52
Ik ben vóór behoud van de Sociale Werkvoorziening.
Afzender: bertus
Datum: 1-3-2012 16:49
er zijn al zoveel werkzoekende daar komen nu ook de wswers bij en de wahjong ook blijf ervan af laat de rijken maar inleveren en niet jan de werkarbeider
Afzender: C.R. Groenveld
Datum: 1-3-2012 16:42
Bezuinigen op de sociale werkvoorziening is een zéér slechte zaak. Ben zelf al jaren werkzaam in de SW en de mensen die daar werken doen voor hun kunnen zéér goed werk. Ze zijn tevreden met wat ze doen. Tevens zorgen ze zelf voor hun eigen levensonderhoud. Dit gevoel raken ze kwijt als ze in de bijstand komen. Verder zullen de problemen voor de mensen met een beperking die nu in de SW werken alleen maar groter worden. Deze zijn de laatste jaren alleen al groter geworden doordat de VNG geen nieuwe CAO wil afsluiten maar de kosten de pan uitrijzen voornamelijk door de overheids instellingen. Neem bijvoorbeeld alleen al de ziektekosten. Door het wijzigen van de ziektewet zouden de kosten dalen, nu de laatste jaren alleen stijgingen gezien en waarvoor je verzekerd bent word steeds minder. Overheid denk hier ook eens bij na voordat je gaat snijden.
Afzender: Thérèse
Datum: 1-3-2012 16:40
Waarom toch altijd de "zwakkeren" van de maatschappij pakken. Juist deze mensen hebben zo onze hulp nodig!
Afzender: Gerard van den Nieuwendijk
Datum: 1-3-2012 16:16
Juist voor de zwakken in de samenleving moeten we opkomen. Heb zelf een kind met het Syndroom van Down dus weet wat er zich allemaal afspeelt aangaande allerlei bezuinigingen
Afzender: Angela
Datum: 1-3-2012 16:16
Wat ze willen slaat nergens op. Maar ja, daar hebben ze uiteraard zelf maling aan, want dat is een ver van hun bed show. Omdat ze zelf dik en dik verdienen, laten ze maar eens gaan bezuinigen op hun inkomsten.
Afzender: e.huisman
Datum: 1-3-2012 16:07
Ik ben het niet eens met de bezuinigingen van de regering op de sociale werkvoorziening,deze mensen moeten ook een zinvol bestaan hebben ,en niet doelloos thuis zitten
Afzender: Cor Meijer
Datum: 1-3-2012 15:56
Deze petitie verdient zeker een massale ondertekening. Op deze manier wordt een van de zwakste groepen in onze samenleving opnieuw gepakt. Er moet een vangnet blijven voor deze groep.
Afzender: Hiawatha
Datum: 1-3-2012 15:40
Laat iedereen je horen
Afzender: f
Datum: 1-3-2012 15:31
ik ben er ook mee eens, maar laten ze ook de wmo intact laten en niet alle zzp 1-4 naar de gemeenten toe, ook dan zullen er veel ontslagen vallen in de gehandicapten zorg, terwijl de werkdruk alleen maar toeneemt!! Of worden er "goedkopere" krachten ingezet als de gemeenten het voor het zeggen krijgen en krijgt de cliënt geen keus meer, maar moet maar mee circuleren naar de laagste bieder met de "zelfde" zorg. Want ik lees nergens de zorg voor de toekomst in de gehandicaptenzorg met de WMO naar de gemeenten
Afzender: Daan Jaspers
Datum: 1-3-2012 15:24
Ik sta ook achter dit initiatief.
Afzender: b.veldboom
Datum: 1-3-2012 15:21
De sociale werkplaats moet blijven als vangnet. Ik verklaar me solidair met de zwakkere mensen in de Nederlandse samenleving. Succes gewenst met de onderhandelingen.
Afzender: Marlies van der Heijden
Datum: 1-3-2012 15:21
Solidair
Afzender: Klazina
Datum: 1-3-2012 15:19
De sociale werkplaatsen moeten blijven. Ik verklaar me solidair met d zwakkeren in de samenlevibng. succes met de onderhandelingen
Afzender: ada van Haaster
Datum: 1-3-2012 14:57
Hoe teken ik de petitie?
Afzender: Jaap van Duin
Datum: 1-3-2012 14:54
Tegen het kapot bezuinigen van Nederland
Afzender: Jaap van Duin
Datum: 1-3-2012 14:54
Tegen het kapot bezuinigen van Nederland
Afzender: Theun Lourens
Datum: 1-3-2012 14:52
Dit moet en kan echt anders.
Afzender: S v d Logt-Hoogland
Datum: 1-3-2012 14:48
De sociale werkplaats moet blijven als vangnet. Ik verklaar me solidair met de zwakkere mensen in de Nederlandse samenleving. Succes gewenst met de onderhandelingen.
Afzender: Gerco Brummelman
Datum: 1-3-2012 14:48
Een belachelijke zaak. Ik hoop daarom dat er veel mensen op 22 maart naar Den Haag komen om te protesteren.
Afzender: Dennis
Datum: 1-3-2012 14:47
Eerst nadenken, dan niet doen!!
Afzender: a dolfsma
Datum: 1-3-2012 14:42
belachelijk zijn ze bezig .ik werkte ook liever in het vrije bedrijf. je word gestraft voor het feit dat je op een sociale werkplaats werktalias ziek bent en niet goed kunt
Afzender: marjet Zondag
Datum: 1-3-2012 14:39
De sociale werkplaats moet blijven als vangnet. Ik verklaar me solidair met de zwakkere mensen in de Nederlandse samenleving. Succes gewenst met de onderhandelingen.
Afzender: Hanny
Datum: 1-3-2012 14:38
Het is een schande en dat voor geld, tegenwoordig draait het alleen nog maar om geld waar is onze betrokkenheid toch gebleven. Ik hoor woorden als maatschappelijk belang. Bizar we roepen zoveel , maar we reageren met de verkeerde bezuiniging.
Afzender: Marian Verahgen
Datum: 1-3-2012 14:36
Het is te gek voor woorden. Het is toch ook werk wat gedaan moet worden? Wie zal dat dan moeten doen? Succes met de actie!!!!
Afzender: Mona Brink
Datum: 1-3-2012 14:19
Helaas ziet men niet in dat veel van de nu ingevoerde bezuinigingen geen geld opleveren maar het op termijn juist kosten.
Afzender: Cor
Datum: 1-3-2012 14:14
Er moet niet (teveel) bezuinigd worden op de sociaal zwakkeren in de samenleving. Dit zal zich op termijn tegen de samenleving keren.
Afzender: Nathalie van Rooijen-Beije
Datum: 1-3-2012 14:10
Ik heb de petitie ondertekend. Goed initatief!
Afzender: Marlou Hacfoort
Datum: 1-3-2012 14:08
Mensen hun baan afpakken en naar huis sturen kan natuurlijk niet de bedoeling zijn en levert ook geen geld op. Iedereen moet een kans krijgen, want we leven hier met zijn allen!
Afzender: Jan Pruntel
Datum: 29-2-2012 18:02
Schande
Afzender: CM Dummer
Datum: 29-2-2012 16:46
We mogen niet achter de geraniums zitten!!!!!
Afzender: willem jan tettelaar
Datum: 28-2-2012 15:42
Het is wensdromen van de overheid dat de werkgevers zitten te wachten op wsw-medewerkers. Er zijn werkgevers die zelfs geen stageaires willen plaatsen. Er zouden werkgevers publiekelijk via tv-spotjes moeten worden beloond die wel wsw-ers in dienst nemen. Ze moeten dan wel o.b.v. minstens het minimumloon de wsw-ers betalen
Afzender: J.E. Elderman
Datum: 28-2-2012 14:42
Ik vindt dat een a-sociaal beleid van de regering. de CAO-SW wordt daardoor ondermijnd. De SW is voor mensen die kwaliatief goed verrichten. en moet behouden blijven.
Afzender: C.J. Spoelman-ten Raa
Datum: 27-2-2012 19:40
Help, hoe kunnen wij nog leven met een zeer laag loon.
Afzender: A.Spoelman
Datum: 27-2-2012 19:37
Wij mogen niet achter de geraniums zitten.
Afzender: G. Reintke
Datum: 27-2-2012 16:58
De petitie is een goed idee de reden waarom de petitie nodig is, is beschamend . Waar moet dit heen, doe je mee in de maatschappij word je gestraft voor het fijt dat je voor je centen hebt gewerkt . En dan straks voor de uitkering die gebaseerd is op een basis uitkering zeg maar 70% van het minimum loon het zelfde werk weer doen ; tja zo als ik al zei doe je mee in de maatschappij word je gestraft voor het fijt dat je voor je centen werkt .
Afzender: Bart
Datum: 27-2-2012 10:44
Goed idee, zo'n petitie. Waar blijven de andere ondertekenaars?
Afzender: Hajo
Datum: 24-2-2012 14:11
Ik heb de petitie ondertekend. Prima initiatief!
U kunt BB codes gebruiken om uw tekst op te maken.

Bold Italic Link List Quote


Deze site gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat we u de best mogelijke ervaring geven.
Strict noodzakelijke cookies
Deze cookies zijn strikt noodzakelijk om over de site te navigeren, of om te voorzien in door u aangevraagde faciliteiten.
Functionaliteitscookies
Deze cookies verbeteren de functionaliteit van de website door het opslaan van uw voorkeuren.
Cookies van derden
Op diverse pagina's maken we gebruik van Twitter, YouTube, Facebook en andere sociale media. Bijvoorbeeld door een video van YouTube te tonen die u direct kunt afspelen. Of door tweets over een bepaald onderwerp te groeperen zodat u snel op de hoogte bent.
Meer weten...