09-03-2011 15:29 | Bijgewerkt: 10-03-2011 13:35

Hoe nu verder met CAO Rijk?

Bijeenkomsten op werkplek om vastlopen onderhandelingen te bespreken

Hoe nu verder met CAO Rijk?

De gezamenlijke bonden gaan in gesprek met werknemers om te bespreken hoe het nu verder moet met de CAO-onderhandelingen Rijk. CNV Publieke Zaak belegt ook eigen ledenraadplegingen om te zien hoe onze leden het vinden dat minister Donner niet ingaat op de inzet van de bonden.

Na de manifestatie 'samen sterk voor publiek werk', waarin 10.000 ambtenaren minister Donner luidkeels op andere gedachten probeerden te brengen, blijft de minister volhouden dat er geen geld is voor een loonsverhoging. Ook wijst de minister het plan van de bonden af om de bezuinigingen zo in te richten en gebruik te maken van het natuurlijk verloop dat niemand gedwongen ontslagen hoeft te worden.

Samen staan we sterk
CNV Publieke Zaak vindt het heel jammer dat op beide punten (koopkrachtbehoud en werkgelegenheid) geen overeenstemming kon worden bereikt. Als we niets doen holt de kwaliteit achteruit door de bezuinigingen, worden collega's ontslagen en is een loonsverhoging de komende tijd uitgesloten. De gezamenljke bonden voerden niet voor niets campagne voor de publieke sector: Samen Sterk voor Publiek Werk. Dat lukt alleen als we samen optrekken: als bonden, ambtenaren en medezeggenschap de krachten bundelen.

In gesprek
De bonden willen met de ambtenaren in gesprek gaan over een goede CAO en een betere toekomst. Organiseer daarom met collega’s bijeenkomsten, bijvoorbeeld in de kantine tijdens de lunch. De bonden komen als onderhandelaars langs om de mogelijkheden te bespreken.

Lees de gezamenlijke nieuwsbrief van de bonden>>

Naar sectorpagina

Afzender: Arend
Datum: 4-4-2011 21:19
Wij verwachten nu zo langzamerhand wel wat actie van onze goede vakbond, tenslotte betalen we niet elke maand de premie voor "Jan Doedel" hoop ik? Natuurlijk is het ook voor het CNV moeilijk deze situatie, maar ik krijg wel eens het idee dat er teveel wordt toegegeven aan het regeringsbeleid, terwijl jullie er toch voor ons moeten zijn! Volgend jaar hoop ik 60 te worden, werk dan al zo'n 44 jaar. Werken is prima, maar het valt me wel steeds zwaarder. Waarom is 40 of hooguit 45 jaar werken niet genoeg geweest, soms voel ik me opgejaagd doordat alles sneller, effycienter en flexibeler moet en daar staat dan de nullijn tegenover? Kom op CNV we verwachten iets van jullie!
Afzender: Gerard
Datum: 4-4-2011 20:16
Waren we maar een bank, genoeg steun en per saldo nog een bonus ook.Hoezo een kokerblik.Het bekt zo lekker, korten die ambtenaren.Ook wij hebben lasten en besteden ons geld bij de middenstand.Reken eens uit hoeveel inkomen en banen dat scheelt in die sector, wanneer wij niets meer te besteden hebben.
Afzender: oerlemans85@zonnet.nl
Datum: 4-4-2011 19:34
we hebben al genoeg ingeleverd er moet gewoon ieder jaar verhogingen komen. waarom doen jullie niets aan het woonbeleid, met die onzinnige grens, ik sta al zeven jaar ingeschreven en kan nu niet meer inschrijven absurd gewoon