https://www.mijnvakbond.nl/Inzet-CAO-Sociale-Werkvoorziening


Inzet CAO Sociale Werkvoorziening
  • Inzet CAO Sociale Werkvoorziening 

Inzet CAO Sociale Werkvoorziening

Laatst bekeken

01-03-2011 07:42 | Bijgewerkt: 01-03-2011 07:42

Inzet CAO Sociale Werkvoorziening

Moeizame onderhandelingen verwacht

Inzet CAO Sociale Werkvoorziening

CNV Publieke Zaak heeft de inzet vastgesteld voor de nieuwe CAO Sociale Werkvoorziening. De vorige CAO liep op 1 februari 2011 af.

CNV Publieke Zaak wil in ieder geval een structurele loonsverhoging voor de medewerkers in de SW. In de vorige CAO was er sprake van een eenmalige uitkering. Onze bond gaat uit van koopkrachtbehoud en dat betekent een structurele loonsverhoging van 1,5%. Ook op andere gebieden wil CNV Publieke Zaak afspraken maken met de werkgever. Deze heeft zijn inzet ook vastgesteld en ziet geen ruimte voor verbeteringen van de arbeidsvoorwaarden. De werkgever denkt dat door de aangekondigde bezuinigingen van het kabinet er geen verbeteringen mogelijk zijn. De werkgever (VNG) spreekt zelfs van negatieve loonruimte. CNV Publieke Zaak verwacht door deze opstelling hele lastige onderhandelingen.

Naar sectorpagina

 

Interessant artikel? Abonneer je je dan nu op onze gratis e-mailnieuwsbrieven.

 

Afzender: t.hebing
Datum: 14-9-2011 23:45
mijn hebben ze geplaats abb brussum wsw aug 2011 er moest mensen geplaats en verplaats 83 mensen moesten weg bij abb wsw, weg en ik moet er heen waneer ken eigelijk dit pik ik niet ik werk 23j bij wsw ik ben 57j heb ik ook recht dat hoef ik niet doen gezien mijn leeftyd en dienst verband !!!
Afzender: saskia vermeer
Datum: 11-8-2011 16:26
hebben jullie nu nog niet in gaten dat ze de boel belazeren en gaan stelen en roven van de onderste laag en de rijken maar feestvieren deze regering gaat over lijken en zet de mensen aan tot zelfmoord leuk he dat nietsdoen tegen de regering!!!!!!
Afzender: John
Datum: 9-5-2011 23:04
Datum;9-5-2011 22Nieuwe Nederlanders hebben de mond vol over discriminatie ,wie wordt er gediscrimineerd ?wij mensen van de WSW.We doen het zelfde werk als hen in de reguliere sector maar worden wel onder betaald,terwijl we ons werk vaker serieuzer nemen,en intensiever uitvoeren.Loon zeg maar gerust uitkering,bij de soos heb je net een beetje minder .Vinden ze het gek dat er daar zoveel aankloppen ,die gaan echt geen 40 uur werken voor een paar euro,s meer.En daarbij hebben ze nog meer belasting voordelen en dergelijke(ogb en dergelijken). Maar ja zo lang we alleen maar mekkeren en niks doen zal het wel altijd zo blijven.Voor jouw staan er honderden op de wacht lijst krijg je te horen als je er wat van zegt (dus houden we het mondje maar). In Frankrijk zouden ze dat anders aan pakken ,daar leggen ze gewoon de zaak stil.Maar ja wij zijn te braaf we blaffen alleen maar en bijten niet.
Afzender: Rijk.Verwoert@gmail.com
Datum: 7-4-2011 14:25
Het wordt tijd voor akties Rijk
Afzender: John Taken Wedeo Doetinchem
Datum: 5-4-2011 19:31
Dus weer het zelfde als de afgelopen jaren, alweer inleveren en dat willen we toch echt niet. Wat wij willen is stap voor stap aansluiten bij de rest van nederland en dat kan niet met fooitjes zoals de gemeenten graag willen. Dit kan niet meer en moet ook niet meer mogelijk zijn om veel van onze mensen de schuldsanering in te jagen door een loon ontwikkeling achter te stellen bij de rest van nederland, schande. Wij zijn de WSW en daar zijn we trots op en ook wij kunnen niet aan de financiele verplichtingen voldoen, die ons telkenmale onthouden wordt en stilstand is achteruitgaan. Wees samen sterk en eenheid maakt, macht.
Afzender: John Wagemaker
Datum: 5-4-2011 15:38
Dit kabinet neemt schandalige beslissingen in het kader van bezuinigen op de armen en sociaal vertrapte medemens. Als waoèr kan ik het weten 10 keer harder werken en dan gestraft worden als je je bedrijf bijna in je eentje red van de ondergang door met terugwerkende kracht huursubsidie terug te moeten betalen van je tochal chronisch te lage loontje.
Afzender: Ria
Datum: 24-3-2011 11:09
Dat de onderhandelingen moeizaam zullen worden is logisch. De gemeenten die het geld voor de Sociale Werkvoorzieningen van het Rijk ontvangen, moeten zelf bezuinigen en willen dit onder andere doen door de gelden van de SW bedrijven niet geheel door te sluizen naar het SW-bedrijf. Als gedetacheerde doe ik zo ongeveer hetzelfde als een medewerker van het bedrijf waar ik werk. Echter ik ontvang een veel lager salaris dan iemand in een vergelijkbare functie in bedrijven (ongeveer 25%). Sleep er eens een salarisverbetering en arbeidsvoorwaardenverbetering uit en vecht eens door voor de WSW-medewerkers. Neem geen genoegen met de aalmoes die wij vorig jaar kregen. De reiskostenvergoeding is voor veel mensen een verslechtering geworden omdat de OV-chip het reizen in veel plaatsen duurder gemaakt heeft. In mijn woonplaats reisde iemand met de strippenkaart voor ongeveer 1 euro enkele reis naar het SW-bedrijf, met de OV-chip is dit al gauw 3,50 euro geworden. De reiskostenvergoeding is van ongeveer 15 euro onbelast naar 7,50 euro belast gegaan. Hoezo verbetering?
Afzender: A.Davids
Datum: 22-3-2011 18:31
Hoi allemaal Wordt het niet zo langzaamerhand tijd dat we met elkaar naar Den Haag
Afzender: Rommertde Graaf
Datum: 21-3-2011 14:32
zougraag willen weten wat de afspraken zijn vwbt. de pensioenen [ Vutregelingen] inde WSW, ik hoop in september 62 jaar te worden, is het waar dat ik per 02-2 2012 met behoud van loon danwel uitkering in de Vut kan, ben -100% afgekeurd.
Afzender: B. Knook Purmerend
Datum: 17-3-2011 19:30
Als we zo doorgaan dan gaan er in deze sektor meer Werknemens in de |Sociale werkvoorziening de deur uit en naar Dagverblijven toe of dergelijke en hebben wij daar weer een enorme wachtlijst. De arbeidsomstandigheden op verschillende afdel bij Baanstede moeten nodig verbeterd worden. En het Pensioen????? blijft het 67 jaar of zien we steeds meer oudere Amtenaren verdwijnen??????? 65. en de werknemens 67 jaar???????? U Reachie graag.
Afzender: willem
Datum: 10-3-2011 10:01
Als de vakbonden werkelijk voor ons opkomen ( 2e rangs burgers in de volksmond ) gaan ze voor ons op de baricaden en slepen ze er eens een fatsoendelijke cao uit. De verhouding salaris ( vergoeding ) en uitgaven bereikt langzaam een negatief beeld. Over sociaal gesproken : Dus praten we deze keer eens over een salaris verhoging van MINIMAAL 3 %. Door al de jaren genomen zou dit al zeker 30% moeten zijn. Zoniet moeten we misschien wel eens alles platgooien,straten en wegen blokkeren, spoorblokkeren enz. Misschien dat ze dan de ernst van de zaak eens inzien. Dan over de eenmalige uitkering die we als ( handreiking ) mochten ontvangen. Deze werd ook nog eens dubbel belast, uiteindelijk betalen we weer zelf de rekening. Wanneer worden de bonden eens wakker en luisteren ze eens naar de achterban. Dus bonden ( jullie allemaal ) ga niet voor eigen belang ( de Ned regering speelt op jullie gespleten belangen in ) zoals jullie allemaal al jaren doen, maar sla de handen ineen, gegarandeerd dat jullie dan eens meer bereiken dan alleen wat losse flodders. gr >>>>>>
Afzender: Ton
Datum: 4-3-2011 16:51
Ik hoop dat de vakbonden werk maken van de CAO Op mijn vraag "welke scholingsmogelijkheden heb je bij het CNV" heb ik trouwens na 2 verzoeken om inlichtingen nog steeds geen bericht ontvangen. Het zou doorgestuurd zijn naar het betreffende regiokantoor in Hilversum. Jammer, dat de individuele hulpverlening m.u.v. de belastingaangifte ook zo weinig betrokkenheid laat zien. Ton Oostveen
Afzender: Joop
Datum: 2-3-2011 22:30
Sinds maart 2009 is mijn bruto salaris gelijk gebleven. De 1 malige uitkeringen die we hebben gehad moet worden omgezet in een structurele verhoging van het brutoloon. Dit is oud zeer en echt wel een missertje van de vakbonden. Allerlei bedrijftakken incl. de Gemeente Ambtenaren hebben wel structurele loonsverhoging gekregen in die periode. Als geregeld is ga je pas over 2011 praten en ja dat zal wel moeilijk worden. Maar het oude eerst want die misser moeten de vakbonden niet op hun geweten willen hebben!!!!
Afzender: john kijzers
Datum: 2-3-2011 8:04
ik ben het daar mee eens alles word duurder en wij van de werkplaatsen krijgen niets er bij dat kan zo niet langer. ik ben het eens met de vakbond.
Afzender: Jeroen
Datum: 2-3-2011 7:31
Kijk, precies wat ik verwachte. Jaren lang schepen de vakbonden de sw-ers af met een schamele eenmalige uitkering. Nu, vlak voor afschaffen van de SW, zit er natuurlijk niets meer in het vat. Voor vakbonden zijn sw-ers bijzaak en niet volwaardig. Gaan de vakbonden nog lobbyen bij CDA, VVD en PVV voor het behoud van de SW? Diverse SW organisaties staan op de rand van de afgrond of liggen er al in.
Afzender: Hans
Datum: 1-3-2011 22:39
PS. Nog even een wetenswaardigheidje over het vorige "sociale" kabinet MET de PVDA. Als Koenders de voormalige leider van Egypte, met een geschat eigen vermogen van 70 miljard dollar (!!!!), geen € 130 miljoen aan "ontwikkelingshulp" had gegeven, zou dat een mooi bedrag geweest zijn om niet op de WSW te hoeven bezuinigen met € 120 miljoen. Notitie van genomen heer Cohen, Pechtold, Sap en Roemer?
Afzender: A.J.
Datum: 1-3-2011 22:32
In deze moderne dictatuur sorry dat ik het zo noem, maar als je kijk moet je van alles, je heb weinig of geen vrije keuses meer, de laatste jaren bent je netto alleen achteruit gegaan en alles gooien ze op de crisis, die kunstmatig is gemaakt om zo de burger mond dicht te maken. Het viese politieke spel waar heel de wereld aan meedoet, alleen niemand heeft het door of durf het niet naar buiten te brengen, in noord Afrika vecht men voor vrijheid en bij ons word het langzaam afgenomen. Onze spaartegelden zijn met duizende euro's afgenomen in de afgelopen paar jaar, maar de banken en de verzekeringsmaatschappijen worden alleen rijker, maar dat verbloemen ze en iedereen trap erin, de handel in aandelen is dagelijks en dagelijks word er wist gemaakt, waar blijf die dan, daar word nooit overgesproken, alleen kwartaal en jaar, wat word er weggesluist, er zijn banken die konden miljarden schuld aflossen binnen een jaar, dan kan je zien hoeveel geld er verdiend word, en dan praten ze over crisis, ze liegen allemaal, en dit alleen om de burger naar beneden te halen en hun geld af te nemen. Ik begrijp niet dat er geen volksvertegenwoordiger of journalist dit ter spraken brengt er is toch een vrije meningsuiting. De oudere moeten langer doorwerken, maar de jongere tot 30 jaar die studeren of hebben een uitkering, of werken in deeltijd en hier word niets aan gedaan of over gesproken, we leven in een zogenaamde democratie dus over deze dingen moet gesproken worden en daar moet verandering in komen, hier kunnen de bonden een grote rol in spelen.
Afzender: Hans
Datum: 1-3-2011 22:18
De werkende wsw`ers moeten nu eindelijk eens als serieuze werknemers beschouwd worden. Deze mensen nemen tenminste de moeite om tegen een salaris vaak niet hoger dan een bijstanduitkering om zeer gemotiveerd te gaan werken dit in tegenstelling tot menig gezond persoon, die met dank aan de PVDA, GL, D66 "geniet" van een comfortabele uitkering cg wachtgeldregeling. Stemmen op een linkse partij betekend de zak spekken van hordes plucheklevende managers in de WSW. Overigens, de maatregelen die nu genomen moeten worden t.a.v. de wsw `ers, zijn het gevolg van maatregelen door het vorige kabinet van PVDA, CDA en CU. HET sociale gezicht van de natie volgens Job Cohen, Pechtold, Sap en Roemer! Het huidige kabinet mag weer de rotzooi van het potverterende vorige kabinet opruimen. Als gevolg daarvan mogen de zwakste schouders weer eens de lasten dragen. Bedankt Wouter Bos, en laten we uit historisch besef ook nog eens denken aan het laatste kabinet met de illustere heer W.Kok!!!
Afzender: Jan
Datum: 1-3-2011 19:58
Als ambtenaren gemiddeld 3 procent verhoging eisen op een loonschaal die al beduidend hogen dan de SW-sector is, dan mogen wij minimaal op ons schamele loontje, wat 8 euro boven minimum zit, best anderhalf procent verhoging eisen en moet dat ook rustig mogelijk zijn als je dat vergelijkt met andere sectoren. Waarom mogen andere beroepen wel elk jaar meer opbrengen. Wij hebben inderdaad immers niet gevraagd om onze beperking.
Afzender: H.M.K
Datum: 1-3-2011 19:17
ze mogen best eens een paar maand met mij ruilen krijgen ze gelijk mijn handicap er bij kijken of ze dat bevalt
Afzender: wilbert
Datum: 1-3-2011 18:22
ik ga zeker ook SP stemmen . want dit zooitje van VVD CDA enPVV werkt zeker veel in ons nadeel .
Afzender: M.S. Weeder-Keur
Datum: 1-3-2011 15:42
ik ga vast geen v v d stemmen want die werkt heel erg in ons nadeel. wat ik ga stemmen morgen is de s p. waarom moeten de zwakkere in onze samenleving altijd maar de dupe zijn?! dat vind ik zeer onterecht.laat ons een keer met rust en laat de rijkelui maar wat meer betalen. denk a.u.b. ook eens aan ons, niet alleen maar aan geld.
Afzender: Heinz
Datum: 1-3-2011 13:10
Zinvol bezuinigen, collectief en maatschappelijk betrokken. Als er inderdaad geen loonverhoging komt, zorg dan echter wel dat er mensen die op wachtlijsten staan daarvoor een werkplek mogen krijgen.
Afzender: T.Duinkerke
Datum: 1-3-2011 12:14
Het is groot schandaaldat de de minst dragkrachtigen en de gebrekkigen in onze Maatschappij het meest moeten bijdragen in deze crisistijd. Hoe durft men het minimum loon te verlagen en de bonuscultuur niet aan te pakken. Moeten de Rijken nog rijker worden dan de allerzwaksten in onze samenleving??/ Hebben we daar onze hoger opgeleiden voor nodig om zoveel te graaien?? Is dit Democratie/???. Moeten we dezelfde kant op als de Afrikaanse landen om te moeten vechten om in je levenonderhoud te kunnen voorzien?? Daar is het ook zo begonen met de Rijken rijker te maken dan de armen. We gaan met deze huidige regering dezelfde kant op . Ik hoop en vertrouw erop dat het CNV blijft vechten voor een eerlijkere en socialere samenleving, want de kortingenop de allerlaagste inkomens kunnen gemakkelijk door de rijken worden opgevangen.
U heeft geen toestemming om hier een reactie te plaatsen.

Deze site gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat we u de best mogelijke ervaring geven.
Strict noodzakelijke cookies
Deze cookies zijn strikt noodzakelijk om over de site te navigeren, of om te voorzien in door u aangevraagde faciliteiten.
Functionaliteitscookies
Deze cookies verbeteren de functionaliteit van de website door het opslaan van uw voorkeuren.
Cookies van derden
Op diverse pagina's maken we gebruik van Twitter, YouTube, Facebook en andere sociale media. Bijvoorbeeld door een video van YouTube te tonen die u direct kunt afspelen. Of door tweets over een bepaald onderwerp te groeperen zodat u snel op de hoogte bent.
Meer weten...