https://www.mijnvakbond.nl/Manifest-SW-verdient-beter!


Manifest SW verdient beter!
  • Manifest SW verdient beter! 

Manifest SW verdient beter!

Laatst bekeken

26-01-2011 14:51 | Bijgewerkt: 09-02-2011 11:08

Manifest SW verdient beter!

Kom ook naar de manifestatie op 17 februari

Manifest SW verdient beter!

Er is een manifest 'Sociale Werkvoorziening verdient beter!' door de bonden opgesteld. In het manifest eisen de bonden behoud van de sociale werkvoorziening, de werknemersstatus, behoud van de CAO SW en passend werk.

Het kabinet wil de werkgelegenheid in de SW inkrimpen, wil geen salarisverhoging betalen en wil voor nieuwe werknemers de CAO afschaffen. De bonden zijn het hier niet mee eens en hebben het manifest opgesteld. Dit manifest maakt ook onderdeel uit van de landelijke manifestatie voor de publieke sector. Deze manifestatie wordt op 17 februari op het Malieveld in Den Haag gehouden. Medewerkers van de Sociale Werkvoorziening zijn ook voor de manifestatie uitgenodigd.

Lees de nieuwsbrief met het Manifest>>

Onderteken het Manifest>>

Opgeven voor de bus op 17 februari>>

Interessant artikel? Abonneer je je dan nu op onze gratis e-mailnieuwsbrieven.

 

Afzender: COR VAN DER VEER
Datum: 5-3-2011 14:51
woensdag een toespraak gehad van een directeur...100 man kicked out naar het vrije bedrijf...en voortaan eerder beginnen en later thuis voor hetzelfde rottige geld op de bank..inclusief een mooi(1 v/d vele) over 20% rendement drbij en boel blabla over bedankt v/d flexibiliteit deze winter...dat door een man die 18000 per maand verdiend...en het werd verteld in een kerk in wolvega met koffie en cake...ironisch...net een begrafenis...alleen dan met 200 goede mensen die allen hun best doen..naar hun kunnen...en ffkes verteld word zo en zo...en dan 200 mensen die zwaar beroerd naar huis gaan...is dit het teken aan de wand der economie??weet wel dat ik bijna een voorman in elkaar geslagen had de dag drna omdat we moesten schoffelen in keiharde grond...20% zal best....maar schoffellen bij min 4 is geen redement..hoe je het went of keert...das min 20% en meneer de voorman vond het nietzo leuk ook dat ik de waarheid zei...zovan wit voetje halen? scheelde weinig erg weinig of hij was chef ziektewet...gelukkig waren er twee oudere jongens bij die zeiden kalm aan helpt je nix dus das dan ook een mooi iets... nu is het weekend en realiseer ik me dat elke bouwvakker...tuinman...buitenwerkende mens met hetzelfde bijltje hakt(of moet ik zeggen kettingzaag??) nojah ik denk dat elke arbeider wel weet hoe dingen werken zolang je geen hielen likt....en gewoon zn best blijft doen.. mooi wark heeft ooit een nummer maakt warkende helden"klopt helemaal.. dit alles gekopieert van mn hyves ffkes uit makkelijkheid maar het weergeefd het gevoel tussen de massa.. IK DENK: en ik spreek eerlijk uit,dat wij met zn allen,meer kunnen dat we denken....NIET op werkvlak dan nognieteens maar puur op de vrije wilskracht... "WIJ ZIJN ALLEMAAL MENSEN...WE DOEN ONS BEST..WE LACHEN WE HUILEN IN ONS WERK!!! MAAR HEREN/DAMES...LATEN WIJ ONS DE KAAS VAN HET BROOD ETEN?" kijk de bazen kunnen lullen wat ze willen...met alle respect..er hoort rekening gehouden te worden met de mensen...en die mensen zijn WIJ!..WIJ kunnen pas iets doen doen als we er met z'n allen dwars voorstaan.."EEN VOOR ALLEN,ALLEN VOOR EEN!" want als we met zn allen gaan staan hebben we een weerwoord! fijne dag vr. gr. cor v/d veer oosterwolde frl
Afzender: Ed de Vos
Datum: 16-2-2011 21:41
Waarom mogen mensen die in de SW werkzaam zijn niet meer mee tellen in de maatschappij? Ik vind het schandalig dat jullie mensen met een beperking, nog eens extra gaan straffen, door hun geld en eigenwaarde af te pakken. Ik hoop dat jullie je gezonde verstand gaan gebruiken en na denken wat jullie de mensen in de sociale werkvoorzien willen gaan doen.
Afzender: Dennis
Datum: 16-2-2011 18:56
Ik kom zekker ik werk bij de Emco-groep in Emmen. Den Haag moet niet op ons korten maar op hun zelf. Dus ik hoop dat er zo veel mogelijk menzen komen.
Afzender: samen sterk
Datum: 14-2-2011 13:17
En dat noemt zich sociaal, dit jaar is nog maar net begonnen en de resultaten zijn nu al zichtbaar je staat ingeschreven voor aangepast werk met de doel om nog cursussen erbij te doen en je wil nog veel proberen erbij te leren, word je jobcoach afgewezen omdat je een wsw verklaring hebt, dus dan zit je maar thuis, in en in triest gewoon hopelijk word er geluisterd maar hoe makkelijk is het om deze groep te pakken echt erg allemaal
Afzender: A.J.Bruins
Datum: 13-2-2011 20:11
ik werk bij de sociale werk verziening , ik vind het schandalig en te asociaal hoe er met ons soort mensen in sociale werk voorziening en in het speciaal onderwijs omgegaan wordt en hoe we behandeld worden, ik heb er geen goed woord voor over, daar lusten de honden nog geen brood van. het kabinet moet zich diep de ogen uit hun kop schamen dat ze mensen en kinderen zoals ons zo behandelen. blijf met je poten van de sociale werkplaatsen en het speciaal onderwijs af !!!!!!!!
Afzender: Ger Meijer
Datum: 12-2-2011 13:51
Voor wie is de SW in het leven geroepen "VOOR MENSEN DIE NIET IN HET NORMALE BEDRIJFSLEVEN KAN WERKEN". Dus moet de sw blijven bestaan. Zet ons niet achter de geraniums maar laat ons werken. Mensen met een handicap hebben ook recht om te werken.
Afzender: Frans van Eijden (Pantar Amsterdam)
Datum: 11-2-2011 12:52
Mijn strijdkreet is: "Laat de sociaal zwakkeren (SW-medewerkers) met rust" Laat ook mensen met een Beperking deel nemen aan het arbeids-proces, zodat ze niet achter de geraniums hoeven te zitten, maar zich een onderdeel voelen van de maatschappij. Dankzij de SW-Bedrijven hebben ook deze mensen hun dagelijkse bezigheden en doen ze werkzaamheden, die andere "geschoolde" burgers TE MIN vinden, of waar de meeste werknemers "TE DUUR" voor zijn. Mijn ervaring is zelfs: SW-medewerkers werken HARDER en DOELGERICHTER dan "normale" werknemers.
Afzender: Ronald Brouwer
Datum: 8-2-2011 21:52
Ik ben tegen de plannen van de regering. De SW moet blijven! Ik steun dit manifest "Sociale Werkvoorziening verdient beter!"
Afzender: tonnie
Datum: 5-2-2011 21:37
Een sw medewerker word hoe langer hoe meer uitgemolke,De werkdruk word hoger,je moet hoe langer hoe meer kunnen,Je word met je salaris het bos in gestuurd,Nou ja salaris,Het zijn geen lonen meer van deze tijd.Ze moeten in den Haag eens gaan denken hoe ze de salarisen van sw medewerkers eens wat gelijk kunnen gaan stellen aan dat van andere beroepen,Want daar liggen wij zeer ver onder.De bonden zijn ook een stelletje meelopers met Den Haag,De sw is voor hun ook niet belangrijk zat,We zullen altijd dat achtergesteld kindje blijven,Maar ondertussen moeten de mensen binnen de sw veel harder werken voor die habbe krats.En dan dat ge emmer over die 1 procent zus of zo.Gewoon 5 procent erbij om eens te beginnen.en die eindejaarsuitkering een 13 de maand van maken,dat is ooit eens jaren geleden ter spraken geweest.helaas zal het wel allemaal weer een hoop gewauwel worden van de heren en dames,en dan later na het zoveelste etentje tegen elkaar zeggen,Dat hebben we toch weer mooi voor elkaar,in ieder geval zullen ze niet na laten om hun zakken zelf wel rijkelijk te vullen.
Afzender: berry van rooy
Datum: 5-2-2011 14:50
Het kabinet Rutte-Verhagen wil dat werknemers die werkzaam zijn in de SW weer aan het werk gaan in het reguliere bedrijfsleven. Als ik daar ga solliciteren, kun je er vergif op innemen dat ik word afgewezen. Niet alleen ben ik voor een reguliere werkgever te oud, 58 jaar (ook al mag leeftijd officieel niet als afwijzingsgrond gehanteerd worden), ook het vermelden in het CV dat ik werkzaam ben in de SW kan al een grond voor afwijzing zijn. Reguliere werkgevers houden nu eenmaal niet van werknemers met 'een vlekje'. Maar misschien kan ik in mijn sollicitatiebrief de heren Mark Rutte, Maxim Verhagen of Henk Kamp als referentie noemen?
Afzender: paul bleijswijk werkzaam in de wsw
Datum: 4-2-2011 11:12
Ik ben het eens met het manivest en als dit aso kabinet denkt dat ze dit ons door de strot kunnen duwen roep ik alle mensen die getroffen worden door deze maatregelen op om voor 2 maart maar een week te gaan staken ,en ik ga in elk geval ook in verschillende media ingezonden brieven plaatsen om vooral niet op vvd ,cda en pvv te stemmen want ze moeten onder geen beding een meerderheid krijgen in de eerste kamer om dit voor elkaar te krijgen .
Afzender: Remke Panman
Datum: 4-2-2011 8:27
Overal helemaal mee eens, maar als het CNV nu ook nog eens wat meer de samenwerking met de grootste bond binnen de SW, de ABVAKABO, ging zoeken, dan zou het allemaal nog veel beter kunnen. ABVAKABO zegt dat de loonruimte 3 % moet en ook kan zijn. Waarom sluit het CNV zich daar niet bij aan? Jammer, want nu staan we in de onderhandelingen al weer niet sterk en zelfs verdeeld. Hoe kun je in godsnaam zo onderhandelen?? Daarmee wrijft de VNG zich weer lekker in de handen. Verder: laat het CNV ook eens wat (pro)actiever worden binnen de bedrijven, ook BLG's oprichten en hun leden wat actiever ondersteunen en aansturen. Niet altijd alleen maar lekker meeliften op ABVAKABO.
Afzender: Ad van den Bosse
Datum: 3-2-2011 21:40
Ik ben het niet eens met het kabinet. Ik wil graag zelfstandig blijven wonen. Dit moet wel betaald worden. Het kost allemaal veel geld en ik verdien toch al zo weinig.
Afzender: roger gielisse
Datum: 2-2-2011 8:09
we werken al jaren voor minder geld het wordt nu tijd dit in te lopen wij zijn volwaardige medewerkers. nu houden wij 30 procent van de ouderjaarsuitkering over was toegezegd 75% van het bruto maandsalaris adv wordt ingepikt
Afzender: Jos
Datum: 1-2-2011 20:08
SW moet blijven. Van deze doelgroep zal het grootste deel niet (kunnen) doorstromen naar een reguliere werkgever. Het blijft de enigste mogelijkheid om voor deze mensen (met een vlekje)aan het arbeidsproces en een stuk maatschappelijk leven deel te nemen. Er is nauwelijks compassie voor de zwakkere op de arbeidsmarkt. Ook niet bij werkgevers die niet onder concurrentiedruk staan. Meestal de overheids- of collectieve sector. In deze sectoren wordt ook de komende tijd op personeel bezuinigd. Dit alles bij een streven dat iedereen, ook een groot van de gehandicapten aan het arbeidsproces moeten deelnemen. Eigen zeer hypocriet. Ook moet een normale beloning volgens CAO blijven.
Afzender: wim philipse
Datum: 1-2-2011 19:03
in 1985 100% afgekeurd en kon thuis gaan zitten met toen nog een riante uitkering maar dat wilde ik niet en toch wat betekenen voor de maatschappij en ik wilde een voorbeeld zijn voor mijn toen jonge kinderen, je moet iets doen al is het in beperte mate maar je gaat iets doen voor je geld en niet je hand ophouden en afwachten wat een ander voor je doet, arbeidsburo had niets voor mij en de sociale werkvoorziening daar vond men mij te goed voor, via een arbeidskundige toch in de SW aan de slag en het is goed dat er een vangnet is voor mensen die tussen wal en schip vallen en toch met hulp een bijdrage leveren aan ons en uw welzijn.Dit heeft te maken met respect voor een ieder. Wim Philipse
Afzender: Ferdinand
Datum: 1-2-2011 17:48
Het kabinet moet met hun handen afblijven van de SW. Zij moet niet vergeten, dat de economie ook stabiel blijft en of groeit door de arbeid die verricht wordt door sw"ers. Er valt genoeg te bezuinigen op bijvoorbeeld uitkeringen, die soms hoger zijn dan het minimumloon in de SW bedrijven. En ook door de komende uitzending van politie en leger naar Uruzgan, gewoon er niet naar toe gaan dat scheelt miljoenen.
Afzender: harrie
Datum: 31-1-2011 16:48
De sw moet zeker zo blijven als het nu is. Zins 1998 is de sw indicatie scherp aan gesterkt. En zins 2004 is het nog eens aan gescherpt. Dus wat wil deze kabinet nou!!!! Pak eens de rijken aan laat die nou eens 400 euro per maand verdienen. Dan heb je in een jaar zoon 5 miljard euro's in de staat kast. Maar ja dat doen ze toch niet.
Afzender: Rianne Maas
Datum: 31-1-2011 16:46
Daarom ben ik ook met de anderen eens dat de SW moet blijven. Wij hebben zo bij zo geen kansen op de arbeidsmarkt en als de SW niet blijft zoals het eerder was, dan zijn we altijd aangewezen op de bijstand en thuis moeten zitten.... Terwijl we best wel uitstekend kunnen werken. Ook voor mensen die MBO of een hogere opleiding hebben en aangewezen zijn op de Sociale werkvoorziening. En uiteraard ook voor mensen met een dusdanige beperking die hierdoor minder opleiding hebben, maar ook voor andere mensen tot afstand van de arbeidsmarkt. Gisteren heb ik ook een reactie gegeven.
Afzender: E K J Speelman
Datum: 29-1-2011 15:52
Totaal niet eens met de voorstellen van het nw kabinet. Ik sta voor de volle honderd procent achter de eisen van CNV publieke zaak. De SW moet blijven bestaan!!!!!
Afzender: wilbert
Datum: 29-1-2011 9:32
De Sw moet blijven bestaan voor mensen met een beperking . het is maar te hopen dat de acties helpen en als dit niet zou helpen dan hoop ik dat dit asociale kabinet vlug valt . ik denk ook dan veel mensen dit kabinet beu zijn .
Afzender: bart bergman
Datum: 28-1-2011 21:42
wij-de bonden ook-hebben dit veel telang allemaal rustig over ons heen laten komen. het wordt tijd voor serieuze en luidruchtige en wat mij betreft zeer hatelijke actie richting dit elitaire,arrogante,en associale kabinet.
Afzender: Johan Huisman
Datum: 28-1-2011 16:26
De Sw moet toegankelijk blijven voor diegenen waar voor het bedoeld is.werknemers mogen door hun inzet niet beknot worden op het salaris.Ook de WS''er heeft recht op een goed salaris en een goede pensioenvoorziening
Afzender: Rianne Maas
Datum: 28-1-2011 14:52
fzender: Rianne Maas Datum: 28-1-2011 14:38 Ook de WSW en anderen met mensen tot afstand van de arbeidsmarkt die toch echt gedeeltelijk of geheel kunnen werken en willen werken, mogen niet in diep dal raken. Ik heb zelf een wswdienstverband bij Hameland en zit nu al tijden met leegloopuren. Dat is erg frustrerend. Vooral als je al van alles heb geprobeerd. Zelfs de radiospotjes van UWV voor tips om meer kansen te creeeren voor werk helpt bij ons niet. Ondanks dat je altijd je werk gedetacheerd in het vrije bedrijf of beschut binnen uitstekend heb gedaan. En dat tegen een loon net boven het minimumloon en zelf de reiskosten voor een groot deel op moet brengen.
Afzender: s.g.wijnsma
Datum: 28-1-2011 13:33
sw moet beschermd blijven voor iedereen met beperkingen.dit zijn mensen die nog iets betekenen voor de maatschapij, en verdienen ook een mens waardig bestaan.
U heeft geen toestemming om hier een reactie te plaatsen.

Deze site gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat we u de best mogelijke ervaring geven.
Strict noodzakelijke cookies
Deze cookies zijn strikt noodzakelijk om over de site te navigeren, of om te voorzien in door u aangevraagde faciliteiten.
Functionaliteitscookies
Deze cookies verbeteren de functionaliteit van de website door het opslaan van uw voorkeuren.
Cookies van derden
Op diverse pagina's maken we gebruik van Twitter, YouTube, Facebook en andere sociale media. Bijvoorbeeld door een video van YouTube te tonen die u direct kunt afspelen. Of door tweets over een bepaald onderwerp te groeperen zodat u snel op de hoogte bent.
Meer weten...