31-01-2011 11:39 | Bijgewerkt: 01-08-2011 14:41

Zeventig procent

Meerderheid leden stemt in met principeakkoord TNT

Een meerderheid van de leden heeft ingestemd met het principeakkoord bij TNT. In dit akkoord zijn afspraken gemaakt om het aantal gedwongen ontslagen bij TNT  te beperken.

CNV Publieke Zaak heeft de afgelopen weken een aantal ledenraadplegingen georganiseerd. Leden konden tot vandaag ook digitaal hun stem uitbrengen.

Zeventig procent van de leden die gestemd hebben is akkoord met het principeakkoord. Dit akkoord is gesloten na een aantal actiebijeenkomsten in december vorig jaar. Tijdens de ledenraadplegingen is gebleken dat de mensen naar hun beleving moeten kiezen uit twee kwaden. Bij een ja-stem hebben mensen het idee dat ze daarmee onterecht aangeven het eens te zijn met de reorganisatieplannen van TNT terwijl een nee-stem ervoor zorgt dat een beperking van gedwongen ontslagen niet doorgaat. Voor veel mensen was het dan ook erg lastig een keuze te maken.

Lees het volledige principeakkoord

Naar sectorpagina

Afzender: piet rijkhoek
Datum: 3-2-2011 15:00
Als er straks werkelijk mensen ontslagen worden is het dan niet mogelijk dat de vakbonden de rechtmatigheid hiervan toetsen bij de kantonrechter.Als daar voor de posbodes een positief resultaat uitkomt wordt alles weer anders.Is dit geen optie?
Afzender: Wim Bon pkt lls (dus met open vizier!!)
Datum: 1-2-2011 15:39
met verbazing deze uitslag vernomen.......op "mijn"postkantoor heb ik geen enkel positief geluid gehoord....had verwacht dat t niet geaccepteerd zou worden......ik heb mijn twijfels....en met mij velen!!!!....nu word ik vermoedelijk in juni overcompleet ivm emotion........ach....het is allemaal emotion...ze doen toch wat ze willen......niet linksom....dan maar rechtsom!!! iets wat ik veel op ons kantoor hoor!!!
Afzender: E van Lier.
Datum: 1-2-2011 15:29
Ik werk bij Pakketservice, hoe staat het met onze CAO?
Afzender: M Stofbergen
Datum: 31-1-2011 21:58
Deze uitkomst verbaast mij totaal niet , tegen stemmen had geen enkele zin volgens "de" bonden , t beroep postbode heeft zowiezo geen toekomst mede dankzij de regering, dus ben ik Zwitserland in deze , beetje jammer dat ik min of meer tegen beter in toch overgestapt ben naar "mijn" (duurdere) bond. De komende dagen ga ik me uit de naad werken om H&M , Bijenkorf , ANWB en de Celebrations-actie op tijd te bezorgen maar zonder uitzendkrachten gaat dat èèèècht niet lukken , wat n achterlijke toestand !!!!
Afzender: Peter van der Beek
Datum: 31-1-2011 20:13
Nu is het tijd voor een goede cao voor de postbezorgers.