21-03-2011 14:02 | Bijgewerkt: 22-03-2011 10:59

ORT voorstel UMC van tafel

Hans Buller (voorzitter onderhandelingsdelegatie NFU) neemt de duizenden handtekeningen tegen aantasting van de ORT in ontvangst

ORT voorstel UMC van tafel

De voorstellen van werkgever NFU voor de nieuwe CAO zijn van tafel. Ook het voorstel over de onregelmatigheidstoeslag. Bonden en werkgever hebben dit vandaag besloten. In mei wordt er verder onderhandeld.

"De ledenbijeenkomsten van de bonden en handtekenactie zijn succesvol geweest en hebben hun effect gehad", zegt CNV Publieke Zaak onderhandelaar Aaldert Mellema. "De voorstellen van de werkgever zijn van tafel." CNV Publieke Zaak en de andere bonden hebben in elk UMC een ledenbijeenkomst over de CAO voorstellen gehouden. Deze bijeenkomsten zijn druk bezocht. Er leefde vooral veel onvrede onder de leden over het voorstel om de toeslag onregelmatige dienst buiten de nachturen af te schaffen. Ook over andere voorstellen die de koopkracht aan zouden tasten was veel onvrede.

Er wordt nu weer onderhandeld op 11 mei. Dan wordt er opnieuw gesproken over de vernieuwing van de CAO en de andere onderwerpen, waaronder de beloning van de medewerkers in de UMC's.

Meer informatie over de CAO UMC

Afzender: a laan
Datum: 3-5-2011 12:16
Goed nieuws. Of de ort handhaven, of het basissalaris fors omhoog en de ort handhaven voor de nachtdienst. Ook de grens voor verplicht nachtdienst draaien handhaven op 55jaar. Ik slaap al jaren slecht door de nachtdienst en redt het misschien niet eens tot 55jr. Burnout is coming. Langer nachtdienst verplicht draaien, zorgt voor meer totale uitval van mensen die hun hele leven al ploegendienst draaien. Dus hoezo meer handen aan het bed. Ik ken ze niet, de mensen die hun hele leven 80% en meer hebben gewerkt en dan nog nachtdienst kunnen draaien, zij zijn dan al lang uitgevallen. Sterkte en succes met de komende onderhandelingen.
Afzender: j. frericks
Datum: 7-4-2011 22:47
Positief nieuws. Ik begrijp dat er veel onrust was over de ingreep in de ORT. Ik heb echter weinig gehoord over de zgn .seniorenregeling. Als oudere medewerker (61) ben ik erg blij dat ik 4 dagen per week mag werken (tegen 100% basissalaris) en zou dat graag zo willen houden. Er worden steeds meer geluiden gehoord dat wij als ouderen niet moeten zeuren, maar als je al vanaf je 15e aan het werk bent dan heb je het zo langzamerhand wel gehad en is een dergelijke seniorenregeling erg welkom!! Hopelijk schenkt u daar bij de onderhandelingen ook goede aandacht aan. Met vriendelijke groet,
Afzender: Ton Bongers
Datum: 22-3-2011 5:27
Lid worden van een vakbond loont ! de komende onderhandelingen worden door uw vakbondsvertegenwoordigers gevoerd. blijf niet langs de zijlijn staan, er zijn nog steeds veel te veel collega's geen lid.