https://www.mijnvakbond.nl/Overleg-CAO-UMC-gestart


Overleg CAO UMC gestart
  • Overleg CAO UMC gestart 

Overleg CAO UMC gestart

Laatst bekeken

12-01-2011 14:50 | Bijgewerkt: 27-01-2011 19:59

Overleg CAO UMC gestart

Inzet bonden: salarisverhoging van twee procent

Overleg CAO UMC gestart

De onderhandelingen voor een nieuwe CAO UMC zijn gestart. Op 12 januari hebben de bonden en de werkgever hun inzetten uitgewisseld. Onderhandelaar Aaldert Mellema van CNV Publieke Zaak verwacht 'stevige onderhandelingen'.

De bonden willen een salarisverhoging afspreken van twee procent per 1 maart 2011. Uit de inzet van werkgever NFU blijkt dat die geen ruimte biedt voor een verhoging van het salaris in 2011 en op de nullijn blijft.

Persoonlijk budget
De bonden stellen verder een looptijd van één jaar voor en een verhoging van het persoonlijk budget met 1,5%. Ook wordt voorgesteld de bestedingsmogelijkheden van het persoonlijk budget uit te breiden.

Volgende week wordt er opnieuw overlegd.

- Inzet van de gezamenlijke bonden>>
- Inzet van werkgever NFU>>

Meer informatie over de CAO UMC

Interessant artikel? Abonneer je je dan nu op onze gratis e-mailnieuwsbrieven.

 

Afzender: veen
Datum: 18-3-2011 22:22
De voorstellen van de NFU zijn alles behalve het waarderen en tonen van respect voor de zeer hard werkende verpleegkundigen op de werkvloer. Mocht dit doorgaan dan zijn hier alleen verliezers, behalve de mensen die nu al geen ORT krijgen o.a DE BESTUURDERS EN BOBO'S VAN DE DIVERSE INSTELLINGEN. Verpleegkundigen krijgen circa 350 euro netto minder. Hierdoor minder verpleegkundigen , zijn nu al niet te krijgen voor de IC's, en zullen dus minder patienten geholpen kunnen worden hierdoor worden uiteindelijk de inkomsten weer lager en dat heeft wederom een nadelig effect t.a.v toekomst. Basisalaris omhoog met 20-30% ter compensatie dan zal het voorstel iets zijn om over na te denken. Mocht dit niet gebeuren dan is het absoluut tijd voor ACTIE.
Afzender: P.A. van der Vleuten
Datum: 14-3-2011 8:30
Ik begrijp dat er ergens bezuinigd en versoberd moet worden, maar het opofferen van salaris van de 's nachts en 's avonds werkende collega's ten voordele van anderen is een regelrechte belediging van de mensen aan het bed en doet geen recht aan enige maatschappelijke ontwikkeling. De ORT is een vorm van waardering die niet zomaar afgenomen mag worden. Minder inkomensgroei in zware tijden is bespreekbaar, maar tornen aan de verhoudingen van het salaris te nadele van de mensen die het werkelijke zorgwerk doen getuigt van opportunisme en wansmaak.
Afzender: I. te Riele
Datum: 22-2-2011 15:18
-Meer ouderen, meer verpleegkundigen nodig. Wie wil er nog de onregelmatigheidsdiendten draaien en alle verantwoordelijkheid dragen voor minder geld. Erg tegenstrijdig en in geen enkel bedrijf aannemelijk en zelfs belachelijk gevonden. - Hoger PB totaal iets anders dan loon. Niet te vergekijken.Laatste vrij gebruik voor prive als huis, kinderen, studie, liefhebberijen - Schandalig dat men ons minder wil laten verdienen ipv meer, terwijl we er steeds meer voor moeten doen in dezelfde tijd. - Alle kosten voor levensonderhoud,wonen e.d. stijgen en dan minder verdienen? - We leveren als 50+ alle extra's al in en dan het loon ook nog? - etc etc.
Afzender: D. Orty
Datum: 20-2-2011 23:50
Net als veel anderen: ik vind het persoonlijk budget niet zo belangrijk als mijn ort. Als er bezuinigd moet worden, dan liever hierop. EN gezien de meevallende economische groei van afgelopen jaar is het maar de vraag of we eigenlijk wel moeten bezuinigen.
Afzender: A. Kok
Datum: 20-2-2011 23:47
Als er gemorreld wordt aan de ORT in de gezondheidszorg onder het mom van de 24-uurseconomie, denkt men niet aan over de extra gezondheidsrisico's die wij lopen met het doen van nachtdiensten. Er bestaat een duidelijk verband tussen een verhoogd risico op borstkanker en het doen van nachtdiensten. Daar mag best iets tegenover staan toch? Mensen in andere beroepen worden toch ook gecompenseerd voor het risico dat ze lopen (gevarengeld)? Los van de leegloop als gevolg van een lager salaris die zal ontstaan, vind ik het een ongelooflijke belediging voor alle mensen die in de zorg (willen) werken. Onderhandelaars: doe je best! Hou de ORT en daarmee de zorg overeind!!!
Afzender: A.van den Berg
Datum: 18-2-2011 14:36
Ik maak mij als ik de voorstellen van de NFU lees grote zorgen over de toekomstige gezondheid van de gezondheidszorg,die toch nog steeds moet draaien op gezonde gezondheidszorg medewerkers. Verdergaande flexibilisering, waarbij geen onderscheid gemaakt wordt in leeftijd of persoonlijke kwaliteiten of omstandigheden zal de gezondheid van vele medewerkers schaden. Zelfs een onpersoonlijke robot kan warmlopen en vastlopen. Een hulpverlener, die warmloopt voor goede gezondheidszorg is prima, maar met de huidige voorstellen verwacht ik veel oververhitte gezondheidszorgwerkers en een verziekte gezondheidszorg.
Afzender: René van der STAR
Datum: 14-2-2011 23:15
Op de site van het EMC staat "De zorg blijft de banen motor" Mooie titel maar of dat zo blijft? De voorstellen van onze werkgevers om 0% loonsverhoging te geven en de onregelmatigheidstoeslag bijna volledig af te schaffen is volstrekt onaanvaardbaar! Ik zou willen vragen hoe de inkomsten van de werkgevers - dus de leden van de Raad van Bestuur - zich vorig en dit jaar zich hebben ontwikkeld (inclusief evt. bonnussen), en of hun inkomens dit en volgend jaar zullen stijgen of dalen.
Afzender: Verpleegkundig team 13 febr ICCU- EMC
Datum: 13-2-2011 19:09
Erasmus MC Rotterdam;DE PATIËNT is hier PROMINENT MAAR DE VERPLEEGKUNDIGEN VERDIENEN GEEN CENT".Het voornemen om de ORT af te schaffen is onacceptabel. Als men werkelijk zou weten wat onze taken en verantwoordelijkheden zijn dan zou men nu een salarisverhoging toekennen .Verpleegkundigen gemiddeld 300 euro NETTO per maand aftroggelen en vervolgens verwachten dat er ergens een levende ziel rondloopt die nog voor dit vak kiest is kortzichtig en respectloos. Kollega's het wordt tijd voor ACTIE.
Afzender: M.C.M.P. van der Star
Datum: 12-2-2011 13:07
Als de onregelmatigheids toeslag verminderd wordt, dan lijkt me wel dat het basisloon naar boven moet. Zo niet dan wens ik u veel succes met de leegloop van werknemers. Het krijgen van nieuwe mensen die onder deze arbeidsvoorwaarden de verpleging en gezondheiszorg in willen zal zeer moeilijk worden.
Afzender: Henny vd Star
Datum: 8-2-2011 11:40
Wat is nu de instelling van "mijn vakbond" op die belachelijke voorstellen om de onregelmatigheidstoeslag af te schaffen. Heel erg leuk dat persoonlijk budget, maar als ik dan een fors stuk salaris in moet leveren ben ik daar niet zo blij mee.
Afzender: H Stapersma
Datum: 7-2-2011 11:36
Ik ben nogal geschrokken dat de onregelmatigheidstoeslag in het caovoorstel drastisch omlaag gebracht wordt. Dit scheelt ons een paar honderd euro per maand. Ons basisisalaris wordt niet verhoogd. Kortom ons salaris zal dan flink achteruit gaan. Dit is natuurlijk belachelijk!!!! Ons persoonsgebonden budget zal omhoog gaan. Leuk bedacht maar ik en veel collega's weten niet goed wat we hier mee moeten doen.
Afzender: E.Theunisz
Datum: 1-2-2011 21:15
Dit jaar wordt ik 55 jaar. Ik werk al bijna mijn hele werkzame leven met diensten en hoop dit jaar uit de bereikbaarheidsdienst te kunnen stappen. Dreigt er nu dat we misschien nog tot 57 jaar dienst moeten draaien. Dit wil ik dus absuluut niet. Ik wordt voor de hartinfarcten op elk moment van de dag uit mijn bed gebeld en verdien er bijna niks mee. weet men wel wat het betekent om midden in de nacht uit je bed te moeten komen, in vliegende vaart naar het ziekenhuis te moeten en dan 2 uur later weer terug naar bed te kunnen, en dan om half negen weer te moeten beginnen? De bereikbaarheidsdienst kunnen wij niet met een telefoontje af handelen, dit is een regelrechte aanval op je lichamelijk gestel. We zijn een klein groepje,maar o zo belangrijk voor de infarctpatienten, die niet alleen op kantooruren zich aanmelden! Ik hoop dat men onze niet vergelijkt met de verpleging, want wij doen toch heel ander werk, geen vaste diensten, waarvan je niet hoeft te gaan werken als je vrij bent.
Afzender: B. de Raadt
Datum: 1-2-2011 16:46
Waar ik mij al jaren aan erger (ik reis sinds 11 jaar met het openbaar vervoer tussen woonplaats en Rotterdam) is het volgende. De onkosten voor deze jaartrajectkaart worden slechts deels gecompenseerd (deels via werkgever, deels via belastingdienst). Uiteindelijk betaal ik ruim 800,- Euro uit eigen portemonnee aan reiskosten, terwijl iemand anders voor hetzelfde traject, werkend bij een overheidsinstantie 100 % gecompenseerd krijgt. Ik vind dit een scheve verhouding, een ongelijkheid en tevens geen waardering voor het reizen met OV als werknemer. Ik vind dat reiskosten woonwerkverkeer 100 % gecompenseerd moet worden. Graag meenemen in de CAO-onderhandelingen.
Afzender: Eva Kersbergen
Datum: 1-2-2011 16:23
Wordt er in deze onderhandelingen ook gekeken naar de arbeidsrechtelijke positie van een beginnend werknemer met een tijdelijk contract? Volgens art. 12. 7 is het mogelijk om een werknemer met een tijdelijk contract (en welke werknemer krijgt die tegenwoordig niet? ) zomaar te ontslaan zonder dat de werkgever een reden hoeft op te geven. Misschien is het ook goed om nog te kijken naar de positie van een werknemer, die inhoudelijk een disciplinaire straf opgelegd krijgt, maar die zich niet kan verweren omdat de werkgever niet de procedure volgt. Het verwijs naar een goede en veilige bedrijfscultuur helpt in zulke gevallen niets.
Afzender: Mark
Datum: 31-1-2011 17:20
Nou ik ben benieuwd of onze bonden ons weer eens laten zitten want wat de NFU nu weer wil is schande maar zal waarschijnlijk net zo geruisloos doorgaan als de eerde jaren. Dat ze überhaupt al aan de ORT willen zitten. Dat compenseert je offer op het sociale leven nog enigzins. Ik hoop echt dat onze bonden ook een keer slim worden en zorgen dat allewerknemers zich dit gaan aantrekken!! Het is natuurlijk ook een sterke troef van het NFU om de andere dingen er zeker door te krijgen! Zo wordt er tegenwoordig met mensen omgegaan, ik walg hier van!
Afzender: Wil Beckers
Datum: 26-1-2011 11:10
Na het lezen van de inzet CAO door de NFU ging mijn hart sneller kloppen niet van vreugde maar van woede! Is dit nu wat men bedoelt met volwassen arbeidsrelatie, goed zorgen voor je personeel zodat je bindt en boeit? Deze schaamteloze voorstellen kunnen wat mij betreft direct de prullenbak in!!
Afzender: w, van ooijen
Datum: 23-1-2011 15:40
afschaffen/verminderen van de ORT belachelijk en onbespreekbaar. Indien je de beroepen in de zorg nog onaantrekkelijker wil maken moet je het zeker doen. Het zal een leegloop gaan geven van verpleegkundigen. En daar zijn er al zoveel van. Het lijkt mij geen goed idee. in ben het geheel met onderstaande reacties eens.
Afzender: R.Schleipen
Datum: 22-1-2011 7:46
Afschaffen / verminderen van ORT onbespreekbaar !! Complete leegloop zal ontstaan op de werkplek waar met diensten word gewerkt. Behoorlijke achteruitgang in salaris, met behoorlijke gevolgen voor de persoonlijke financiele situaties. En het nog onaantrekkelijker maken van de beroepsgroep. Belachelijk hoe de mensen met de gouden handdrukken omgaan met de mensen die de produktie moeten maken !!!
Afzender: Chris Berger
Datum: 17-1-2011 17:48
Afsschaffen / verminderen van ORT onbespreekbaar, dit kan mij 15% van mijn salaris gaan kosten. Concurrentie positie van academische ziekenhuizen t.a.v. perifere ziekenhuizen wordt dan nog slechter. Mijns inziens ontstaat er dan leegloop naar de periferie.
U heeft geen toestemming om hier een reactie te plaatsen.

Deze site gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat we u de best mogelijke ervaring geven.
Strict noodzakelijke cookies
Deze cookies zijn strikt noodzakelijk om over de site te navigeren, of om te voorzien in door u aangevraagde faciliteiten.
Functionaliteitscookies
Deze cookies verbeteren de functionaliteit van de website door het opslaan van uw voorkeuren.
Cookies van derden
Op diverse pagina's maken we gebruik van Twitter, YouTube, Facebook en andere sociale media. Bijvoorbeeld door een video van YouTube te tonen die u direct kunt afspelen. Of door tweets over een bepaald onderwerp te groeperen zodat u snel op de hoogte bent.
Meer weten...