27-01-2011 13:52 | Bijgewerkt: 12-05-2011 14:17

Splitsing CIZ en MO-zaak

Onder werking huidig sociaal plan

Splitsing CIZ en MO-zaak

Sinds 1 januari dit jaar is de divisie MO van het CIZ (Centrum indicatiestelling zorg) een zelfstandige stichting: de MO-zaak. Gemeenten, woningcorporaties en zorgaanbieders kunnen bij de uitvoering van maatschappelijke ondersteuning bij de MO-zaak terecht. Met de vakbonden, waaronder CNV Publieke Zaak, wordt overlegd over een eigen CAO en een sociaal plan voor de MO-zaak.

Het CIZ krijgt in 2011 weer een taakstelling van het ministerie VWS (Volksgezondheid, Welzijn en Sport). Deze taakstelling houdt ondermeer in dat er een ombouw gemaakt moet worden van indicatiestelling naar toetsing. Het CIZ krijgt hiervoor minder budget en daarom is er opnieuw een reorganisatie nodig. De personele situatie neemt van 1376 fte af met  ± 187 fte in 2011 en met 76 fte in 2012.

De vakbonden hebben in een overleg bedongen dat de hele reorganisatie in 2011 plaats vindt onder de werking van het huidige sociaal plan.

Afzender: Joost Veldt (onderhandelaar CNV PZ bij CIZ)
Datum: 14-2-2011 9:10
@ T. de Vries-Trimp: Onlangs heb ik de onderhandelingen bij overgenomen van een collega, ik wil graag kort op uw bijdrage reageren. Uw werkgever kan de leeftijdsuren aan de orde stellen bij de CAO-onderhandelingen, maar hij zal daar dan een goed alternatief tegenover moeten stellen. Bovendien zal er dan ook een goede overgangsregeling moeten komen. Als er ontwikkelingen zijn, zal ik u o.a. via deze site op de hoogte houden.
Afzender: T. de Vries-Trimp
Datum: 4-2-2011 10:22
Hierbij wil ik reageren op het eerste artikel op deze pagina m.b.t. de MOzaak; Vanaf 1-1-2011 ben ik werkzaam bij de MOzaak, voorheen CIZ. Tijdens een bijeenkomst in december '10 met de interim directeur dhr. Woldendorp is gezegd dat bij de onderhandelingen voor een nieuwe CAO we als werknemers ervan uit kunnen gaan dat de leeftijdsuren zullen verdwijnen. Hierbij wil ik aangeven als bijna 59 jarige dat ik het hier niet mee eens ben. Ik beschouw deze regeling als een verworven recht en heb de deze uren/dagen ook nodig om goed te kunnen blijven functioneren. In de 1e plaats wordt er mentaal veel van ons als indicatieadviseurs gevraagd; steeds veranderende PC systemen, steeds veranderende organisaties, een steeds hogere werkdruk. Daarnaast wordt er toegewerkt naar vnl. telewerken op een laptop, ook dat is lichamelijk belastender dan een PC. Kortom ik maak me grote zorgen om de toekomst en de arbeidsvoorwaarden.
Afzender: Slabbekoorn
Datum: 2-2-2011 16:33