04-02-2011 16:21 | Bijgewerkt: 04-02-2011 16:31

Minister krijgt tot uiterlijk vrijdag 11 februari kans in te gaan eisen bonden

Ultimatum aan Donner over CAO Rijk

De gezamenlijke vakbonden hebben vandaag een ultimatum verstuurd naar minister Donner van Binnenlandse Zaken. De bonden eisen dat de minister uiterlijk vrijdag 11 februari toezegt dat de bezuinigingen en reorganisaties binnen het Rijk worden opgelost zonder gedwongen ontslagen en dat rijksambtenaren een fatsoenlijke loonontwikkeling tegemoet kunnen zien.

Wanneer Donner de eisen van de bonden niet inwilligt, kunnen er acties volgen. CNV Publieke Zaak zal dit eerst met de leden bespreken.

Onderhandelingen gestrand
De onderhandelingen voor een nieuwe rijksCAO strandden dinsdag 2 februari nadat partijen hadden vastgesteld dat afspraken over de sleutelthema’s bezuinigingen en loonontwikkeling niet gemaakt konden worden. Volgens de bonden is de oplossing voor de huidige problemen niet om rijksambtenaren gedwongen te ontslaan, maar juist om hen aan het werk te houden. Vanaf 2013 zorgt de vergrijzing voor een razendsnel natuurlijk verloop en zal het probleem niet zijn om ambtenaren kwijt te raken, maar om voldoende goede collega’s te houden en te vinden voor de toekomst. Ook op het gebied van de loonontwikkeling moet het Rijk een aantrekkelijke werkgever willen blijven, maar Donner houdt voor 2011 en 2012 vast aan de nullijn.

Ultimatum bonden aan Donner

Naar sectorpagina

Afzender: W K
Datum: 7-2-2011 13:23
Mijn basisloon bij DJI is 1680 euro (dit zijn werkdagen door de week, net als ieder ander). Mijn hypotheek is netto 500 euro(niet veel toch?) Ziektekosten 2 personen 250 euro Motorrijtuigbelasting 100 euro Gas en electra 150 euro Nu zit ik al op 1000 euro, met alle andere kosten erbij incl.boodschappen en brandstof zit ik over de 2000 euro. Ik ben dus al verplicht om weekenden en nachtdiensten te gaan werken om rond te komen! Inclusief deze onregelmatige diensten en brandstof vergoeding kom ik op 2050 euro. En dan wil meneer Donner ook nog zeggen dat er genoeg verdiend wordt en gaat de lonen bevriezen!!!! Ik ben er trots op om een rijksambtenaar tezijn maar hoop ook op wat meer respect van de politiek.
Afzender: H.J.Hemink
Datum: 4-2-2011 19:43