Vervalt het feestdagenverlof bij ziekte?

Uitgangspunt is dat een werknemer op feestdagen vrij is met behoud van salaris. In met name zorg&welzijn wordt gewerkt met een rooster met wisselende diensten. Iedereen krijgt aan het begin van elk kalenderjaar compensatiedagen toegekend voor het werken op feestdagen. Voor een werknemer in een rooster met wisselende diensten kan een feestdag dus een 'gewone' werkdag zijn.

De aan het begin van het kalenderjaar toegekende compensatiedagen in verband met feestdagen worden beschouwd als de vervangende tijd voor een desbetreffende feestdag. Wie op een feestdag heeft gewerkt, ontvangt hiervoor dus compensatie (verlof). Deze compensatie komt tijdens ziekte niet te vervallen.

Gratis tips & sectornieuws

Elke maand een update van het laatste nieuws in jouw sector & tips om met plezier te werken.

'Josien Konings: 'Ik vind de vernieuwde ezines zo nuttig voor mijn werk!'