Wanneer moet er een OR worden opgericht?

De wetgever heeft de verplichting tot het oprichten van een OR bij de directie van het betreffende bedrijf neergelegd. Het is verplicht indien er meer dan vijftig werknemers zijn. Indien de ondernemer dit weigert kan het worden voorgelegd aan de kantonrechter. Indien er meer dan tien, maar minder dan vijftig werknemers zijn kan er ook een Pvt (Personeelsvertegenwoordiging) worden opgericht.

Gratis tips & sectornieuws

Elke maand een update van het laatste nieuws in jouw sector & tips om met plezier te werken.

'Josien Konings: 'Ik vind de vernieuwde ezines zo nuttig voor mijn werk!'