Wat als mijn werkgever zich niet aan de Arbeidstijdenwet houdt?

U moet er in eerste instantie zelf op letten dat de regels voor arbeidstijd, rusttijd, pauze en nachtarbeid worden nageleefd. Uw werkgever kan niet eisen dat u buiten deze normen om werkt. Als u het idee heeft dat regels niet worden nageleefd, kunt u dat het beste eerst bij uw werkgever zelf aankaarten. Overtredingen van de Arbeidstijdenwet kunnen ook door de ondernemingsraad worden aangekaart of anders rechtstreeks bij de arbeidsinspectie.

Gratis tips & sectornieuws

Elke maand een update van het laatste nieuws in jouw sector & tips om met plezier te werken.

'Josien Konings: 'Ik vind de vernieuwde ezines zo nuttig voor mijn werk!'